Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Νέα έργα καθημερινότητας προϋπολογισμού 457.000€ στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αρταίων

11 Απριλίου 2019

Νέα έργα καθημερινότητας συνολικού προϋπολογισμού 457.000 ευρώ πρόσθεσε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019 ο Δήμος Αρταίων. Πρόκειται για παρεμβάσεις που επιλύουν προβλήματα καθημερινότητας και διευκολύνουν την πρόσβαση και την μετακίνηση των πολιτών. Τα έργα προστέθηκαν στο τεχνικό πρόγραμμα με απόφαση του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, εντάχθηκε το έργο «Κατασκευή κιβωτοειδών οχετών, χανδάκων από οπλισμένο σκυρόδεμα, σωληνωτών και επισκευές αυλάκων» συνολικού προϋπολογισμού 274.390,00 € με χρηματοδότηση από Δημοτικούς Πόρους και πόρους της Περιφέρειας Ηπείρου, που αφορά τεχνικές παρεμβάσεις σε 20 κατοικημένες περιοχές σε όλο το Δήμο για την απομάκρυνση ομβρίων υδάτων προς αποφυγή πλημμυρών. Το έργο διαθέτει εγκεκριμένη μελέτη και δημοπρατείται άμεσα.

Επιπλέον, στο Τεχνικό Πρόγραμμα εντάχθηκε το έργο «Κατασκευή πεζοδρομίου επί της Ε.Ο. Άρτας-Ιωαννίνων πλησίον Ιστορικής Γέφυρας Άρτας», με προϋπολογισμό 60.000,00€ (Δημοτικοί πόροι και πόροι Περιφέρειας Ηπείρου), που θα αναβαθμίσει με την ολοκλήρωσή του την δυτική είσοδο της πόλης.

Τέλος, μετά την ολοκλήρωση της μελέτης,  εντάχθηκε η επισκευή δημοτικών καταστημάτων επί της οδού Σκουφά έμπροσθεν Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, με προϋπολογισμό 122.400 €, προκειμένου λίαν συντόμως,  τα κεντρικά καταστήματα του Δήμου να καταστούν πλήρως λειτουργικά.

Καταβολή δεδουλευμένων στους σχολικούς φύλακες του Δήμου Αρταίων

Ομόφωνα θετικό για την καταβολή οφειλών προς 16 σχολικούς φύλακες ήταν το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στη χθεσινή του συνεδρίαση, μετά από απόφαση του Εφετείου που δικαίωνε τους εργαζόμενους για την καταβολή δεδουλευμένων που αφορούσαν πρόσθετη, βραδινή εργασία, επιδόματα εορτών και δώρα κατά το διάστημα από το 2001 έως το 2005 που εργάζονταν στο Δήμο με διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τους εργαζομένους και την καταβολή του ποσού σε 4 δόσεις σε διάστημα δύο οικονομικών ετών.

«Το αίτημα των εργαζομένων είναι δίκαιο και είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε ώστε να πάρουν τα χρήματά τους. Είμαστε δίπλα στους εργαζομένους και έχουμε άριστη συνεννόηση από την πρώτη στιγμή» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Και συνέχισε: «Όταν έρχονται τέτοιες αποφάσεις από το παρελθόν, εμείς είμαστε εγκλωβισμένοι.  Για αυτό και έχουμε κάνει την πρόταση για επανενεργοποίηση του προγράμματος ΑΞΙΑ, ώστε να μπορούμε να αντλήσουμε πόρους από εκεί. Εάν αναγκαστούμε να δώσουμε τα χρήματα, τότε θα στερήσουμε αυτά τα χρήματα από κάποια άλλη δράση ή κάποιο άλλο έργο που είναι εγγεγραμμένο στο προϋπολογισμό του Δήμου. Η κυβέρνηση οφείλει να βρει λύση στις αποφάσεις για δικαίωση εργαζομένων. Δεν μπορούμε με μειωμένους πόρους κατά 70% να πληρώνουμε αμαρτίες προηγούμενων ετών».

Υποβολές προτάσεων για δημιουργία και αναβάθμιση στάσεων και ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων

Το «πράσινο φως» για την υποβολή της πρότασης για την Αναβάθμιση στάσεων για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στο Δήμο Αρταίων στα πλαίσια του προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στη χθεσινή του συνεδρίαση.

Η πρόταση θα αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για την δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού του Δήμου Αρταίων. Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο πρόγραμμα η πρόταση αφορά σε 25 στάσεις με συνολικό προϋπολογισμό 50.000,00 €.

Επίσης, ο Δήμος θα υποβάλλει πρόταση στο ΕΣΠΑ για την «Αναβάθμιση κτιρίων και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε δημόσια κτήρια του Δήμου Αρταίων». Η ενεργειακή αναβάθμιση θα αφορά σε σχολικές μονάδες του Δήμου Αρταίων με τις μεγαλύτερες ενεργειακές καταναλώσεις και σύμφωνα με του όρους που θέτει η πρόσκληση, όπως τα 3o-5o ΔΗΜΟΤΙΚΟ, 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ, ΤΕΧΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ (ΕΠΑΛ).