Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Να προχωρήσει στην γνωμοδότηση για την Χωροθέτηση του Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας ζητά με επιστολή του στο Τοπικό Συμβούλιο Καλαμιάς, ο Δήμος Αρταίων

30 Σεπτεμβρίου 2022

Επιστολή προς το Τοπικό Συμβούλιο Καλαμιάς απέστειλε ο Δήμος Αρταίων, προκειμένου να προχωρήσει το Τοπικό  Συμβούλιο σε συνεδρίαση για την χωροθέτηση του Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας στη θέση Λιβάδια Καλαμιάς. Επισημαίνεται ότι η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου θα έχει γνωμοδοτικό και όχι αποφασιστικό χαρακτήρα, είτε θετική είτε αρνητική, αλλά είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να προχωρήσει σε απόφαση και το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων.

Έτσι στην επιστολή της δημοτικής αρχής, που υπογράφει ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, προτείνεται για πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου έως τις 10 Οκτωβρίου. Επίσης, προβλέπεται να προηγηθεί αναλυτική παρουσίαση των δεδομένων από τους Μελετητές που είναι εξειδικευμένοι σε θέματα Επιχειρηματικών Πάρκων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Άρτας σε προγενέστερη συνάντηση για ενημέρωση – συζήτηση και επίλυση τυχόν προβληματισμών και ανησυχιών που υπάρχουν, ώστε το Τοπικό Συμβούλιο να έχει στην διάθεσή του όλα τα στοιχεία και να τοποθετηθεί με επιχειρήματα, δικαιολογώντας με συγκεκριμένα στοιχεία την απόφασή του.

Όπως είναι γνωστό, το Επιχειρηματικό Πάρκο είναι έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα για ολόκληρο το Νομό Άρτας, αποτελεί  διαχρονικό αίτημα της τοπικής επιχειρηματικότητας και της τοπικής κοινωνίας και αν χωροθετηθεί σωστά τότε οι ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης είναι δεδομένες.

Για αυτούς τους λόγους άλλωστε η Δημοτική Αρχή εγκρίνει το πόρισμα της μελέτης, σύμφωνα με το οποίο η δημοτική έκταση στα «Λιβάδια» Καλαμιάς είναι η καταλληλότερη για χωροθέτηση, αφού συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία κριτηρίων.