Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Μήνυμα Δημάρχου Αρταίων μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

28 Αυγούστου 2018

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας μας, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς και τους γονείς, αλλά και τους καθηγητές τους. Έκαναν μια πολύ σημαντική προσπάθεια, με κόπο και θέληση. Για κάποιους οι κόποι αυτοί ευοδώθηκαν, με την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τους εύχομαι καλή σταδιοδρομία και καλή φοιτητική ζωή! Για κάποιους άλλους μπορεί οι κόποι να μην ευοδώθηκαν, αλλά η ίδια η ζωή μπορεί να τους οδηγήσει σε άλλους δρόμους που μπορεί στο μέλλον να αποδειχθούν καλύτεροι για αυτούς. Το βασικότερο είναι ότι ως νέοι όλοι διδάχθηκαν οτι για να πετύχει κανείς τους στόχους του χρειάζεται διαρκής αγώνας, προσπάθεια και επιμονή και πως οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι απλά η αρχή για τις «μάχες» της ζωής που θα ακολουθήσουν.   

»Τέλος, θα ήθελα να καλωσορίσω τους φοιτητές που θα έρθουν στην πόλη μας για να φοιτήσουν στο ΤΕΙ Ηπείρου και να τους ευχηθώ καλή διαμονή και καλές σπουδές.  Η ακαδημαϊκή χρονιά που ξεκινά είναι ιδιαίτερη για την Άρτα καθώς ουσιαστικά είναι από τις τελευταίες με την υπάρχουσα δομή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ήπειρο. Η αναβάθμιση όλων των Σχολών του ΤΕΙ σε Πανεπιστημιακές, καθώς και η ίδρυση νέων τμημάτων, όπως της Γεωπονικής Σχολής με έδρα την Άρτα, αλλάζει τα δεδομένα, για τα οποία όμως οι νέοι φοιτητές δεν θα πρέπει να ανησυχούν, καθώς μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών τους, να μπορούν να αποκτήσουν Πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών, κάτι που είχαμε αιτηθεί ως Δήμος από την πρώτη στιγμή. Κλείνοντας, θα ήθελα να υπογραμμίσω για μια ακόμη χρονιά πως ό, τι χρειαστούν ο Δήμος θα είναι στο πλευρό τόσο των φοιτητών, όσο και της Διοίκησης του ΤΕΙ».