Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Μήνυμα Χρ. Τσιρογιάννη για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

21 Μαρτίου 2019

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης αναφέρει:

«Τα δάση μας αποτελούν πηγή ζωής, την οποία οφείλουμε να προστατεύσουμε, αλλά και να αναδείξουμε. Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια καλή αφορμή για να σκεφθούμε τι πρέπει να κάνουμε όλο τον υπόλοιπο χρόνο, ώστε να προστατεύσουμε αυτή την πηγή ζωής. Να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας και την φύση μας.

Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, πάντα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, είναι χρέος μας δουλεύουμε συστηματικά καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς για να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας ένα καθαρό περιβάλλον. Προς αυτή την κατεύθυνση, όμως, χρειαζόμαστε και ευαισθητοποιημένους και ενημερωμένους πολίτες. Θέλουμε την Αρτινή κοινωνία σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια.

Στην Άρτα έχουμε την ευτυχία να διαθέτουμε ένα πλούσιο φυσικό περιβάλλον και στην πόλη μας το περιαστικό δάσος στο Λόφο Περάνθης. Ως Δήμος Αρταίων, για να διαφυλάξουμε το περιαστικό αυτό δάσος, έχουμε ήδη δημιουργήσει μια αντιπυρική ζώνη δίπλα στο Νοσοκομείο και τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εργασίες μιας δεύτερης αντιπυρικής ζώνης, ενώ παράλληλα έχουμε ήδη εγκαταστήσει ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος, πυροσβεστικά υδροστόμια και δεξαμενή νερού στο Λόφο Περάνθης».