Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Μικρό θέατρο Αρχαίας Αμβρακίας και Διαδρομή Σύνδεσης των Αρχαιολογικών Χώρων στην Άρτα συζήτησαν Δήμαρχος Αρταίων και Πρόεδρος του «Διαζώματος»

21 Νοεμβρίου 2017

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Άρτας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του «Διαζώματος» Σταύρος Μπένος, με τον οποίο, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η πορεία του προγράμματος σύνδεσης των Πολιτιστικών Διαδρομών των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου, στα οποία περιλαμβάνεται και το Θέατρο της Αρχαίας Αμβρακίας.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης παρουσίασε στον κ. Μπένο το έργο δημιουργίας πολιτιστικών διαδρομών σύνδεσης των Αρχαιολογικών Χώρων στην πόλη της Άρτας, για το οποίο η οριστική μελέτη, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ (από δημοτικούς πόρους), δημοπρατήθηκε και είναι στη διαδικασία υπογραφής σύμβασης με το μελετητή.

Η διαδρομή αυτή ξεκινά από το Ιστορικό Γιοφύρι, περνά μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο, συνεχίζει στη Δυτική Νεκρόπολη, στο Πολυάνδριο, στην Παρηγορήτισσα, στο Μικρό Θέατρο της Αμβρακίας, στην Αγία Θεοδώρα, στον Άγιο Βασίλειο και καταλήγει στο Κάστρο της πόλης.
«Πρόκειται για μια παρέμβαση που θα αναδείξει τα μνημεία της πόλης και θα αποτελέσει πολύ ισχυρό πόλο έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής, καθώς θα συνδέονται τα βασικότερα μνημεία της Άρτας τα οποία ο επισκέπτης θα μπορεί να θαυμάσει, είτε με τα πόδια, είτε με το ποδήλατο –καθώς προβλέπεται η δημιουργία ποδηλατόδρομων-. Είναι ένα έργο του Δήμου Αρταίων που στηρίζουν και το Υπουργείο Πολιτισμού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και ο Πρόεδρος του «Διαζώματος» Σταύρος Μπένος, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία και τον ευχαριστούμε για αυτό. Με το που ολοκληρωθεί η μελέτη, θα υποβληθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Στη συνάντηση παρέστη και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστας Χαρακλιάς.