Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Μια ακόμη υποδομή από την ΔΕΥΑΑ: Νέα γεώτρηση στην Ανέζα για παροχή νερού έως 100 κυβικά την ώρα

03 Αυγούστου 2022

Χρ. Τσιρογιάννης: «Επάρκεια νερού, όλες τις ώρες της ημέρας».

Επίσκεψη στην Ανέζα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Αμβρακικού Μιχάλη Κοτσαρίνη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ανέζας Φώτη Τσαμπά, τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΑ, Βασίλη Κρανιώτη και τον Προϊστάμενο Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΑ, Κώστα Καρέλη.

Ειδικότερα, ο κ. Τσιρογιάννης επισκέφτηκε το ολοκληρωμένο έργο της κατασκευής υδρευτικής γεώτρησης στην περιοχή, με στόχο τον εμπλουτισμό του δικτύου ύδρευσης και την επάρκεια του πόσιμου νερού για τους κατοίκους της Ανέζας αλλά και των γύρω περιοχών (Ψαθοτόπι, Μύτικας, Απόμερο, Καλογερικό).

Η παρούσα εργολαβία προϋπολογισμού 40.000 ευρώ με πόρους της ΔΕΥΑΑ, αφορούσε την ανόρυξη νέας υδρευτικής γεώτρησης στην Τοπική Κοινότητας Ανέζας, της Δημοτικής Ενότητας Αμβρακικού.

Για το συγκεκριμένο έργο, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Αφού ολοκληρώσαμε όλες τις απαραίτητες αναλύσεις νερού, δώσαμε σε λειτουργία τη νέα γεώτρηση ύδρευσης στην Ανέζα. Ένα έργο που υλοποίησε η ΔΕΥΑΑ με ιδίους πόρους. Με τη νέα γεώτρηση λύνουμε το πρόβλημα της επάρκειας του νερού στο χωριό, αλλά και στα διπλανά χωριά, αφού θα υπάρχει περίσσεια νερού στο δίκτυο ύδρευσης. Η νέα γεώτρηση με παροχή 100 κυβικά την ώρα, αντικαθιστά την παλιά που έκλεισε τα 35 χρόνια λειτουργίας της και έδινε 20 κυβικά την ώρα».

Το έργο, κατά κοινή ομολογία, λύνει ένα χρόνιο πρόβλημα της Ανέζας και γενικότερα της περιοχής του Αμβρακικού. Αυτό τόνισε και ο Δήμαρχος, συνομιλώντας με τον Αντιδήμαρχο και τον Πρόεδρο. Και οι τρεις συμφώνησαν ότι τα τελευταία χρόνια οι υποδομές στην ευρύτερη περιοχή του Αμβρακικού, έχουν πραγματικά αλλάξει ταχύτητα.