Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση – έκθεση φωτογραφίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Αρταίων για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

25 Νοεμβρίου 2019

 «Σπάσε τη σιωπή, γιατί δεν είσαι η μόνη, δεν είσαι μόνη»

Το Συμβουλευτικό Κέντρο γυναικών του Δήμου Αρταίων διοργάνωσε μια ξεχωριστή εκδήλωση –Έκθεση φωτογραφίας με θέμα “Τα πρόσωπα της βίας” αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών. Στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης «Γ.Μόραλης», το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, παρουσιαστήκαν τα πρόσωπα τις βίας μέσα από τα φωτογραφίες γυναικών υποδυόμενες κακοποιημένες στο σώμα και την ψυχή. Η έκθεση φωτογραφίας πραγματοποιήθηκε με την εθελοντική προσφορά του Φωτογραφικού Συλλόγου Άρτας Φώτο Άρτ και  της φωτογραφικής ομάδας ΦΟΑ  και των γυναικών που συμμετείχαν στην φωτογράφηση.

Η βία κατά των γυναικών είναι ίσως η πιο επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου. Όσο συνεχίζεται, δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι κάνουμε ουσιαστική πρόοδο προς την ισότητα και την ανάπτυξη. Η φετινή εκδήλωση του Συμβουλευτικού  Κέντρου του Δήμου Αρταίων μέσα από τις φωτογραφίας των γυναικών που εθελοντικά φωτογραφήθηκαν αποτύπωσαν ακριβώς την βία κατά των γυναικών σε όλες τις μορφές , στέλλοντας το δικό τους  ηχηρό  μήνυμα για την συγκεκριμένη ημέρα «Σπάσε τη σιωπή, γιατί δεν είσαι η μόνη, δεν είσαι μόνη».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη, ο Αντιδήμαρχος, Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, κ. Νικός Λιόντος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Αναστασία Σίμου-  Τάσιου, η Πρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων και Περιφερειακή Σύμβουλος, κα. Γιούλα Μητροκώστα, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας Παιδείας Αθλητισμού  και Πολιτισμού του Δήμου Αρταίων, κ. Σωτήρης Χρηστούλης, ο Πρόεδρος του  Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Μιχάλης Νικολάου, η Διευθύντρια της Κοινωνικής Μέριμνας Παιδείας και Αθλητισμού, κα. Βασιλάκη η Προϊσταμένη του Τμήματος κα. Μωραΐτη και  εκπρόσωποι Αρτινών Συλλόγων και Φορέων

Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, κ.Νίκος Λιόντος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η εκδήλωση αυτή είναι αφιερωμένη στις γυναίκες που βίωσαν βία, σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, που πάλεψαν και ακόμη παλεύουν, που ήρθαν αντιμέτωπες με τον φόβο, με τις απειλές και τις προσβολές, η βία δεν έχει κοινωνική τάξη, χρώμα, μορφωτικό επίπεδο, οικονομική επιφάνεια και ηλικία.

«Το συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου μας μέσα από τις υπηρεσίες που προσφέρει και με την συνεργασία του με άλλες υπηρεσίες χειρίζεται με απόλυτη εχεμύθεια όλες τις υποθέσεις. Πολλές γυναίκες επιστρέφουν στο ίδιο περιβάλλον αναμφισβήτητα από φόβο αλλά και ανασφάλεια, το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου είναι εδώ και δίπλα σε όποιον το έχει ανάγκη, είμαστε εδώ για να πολεμήσουμε μαζί τον φόβο. Σπάσε τη σιωπή, γιατί δεν είσαι η μόνη, δεν είσαι μόνη» θα ήθελα να ευχαριστήσω τις φωτογραφικές ομάδες όλες τις εθελόντριες το προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου του Δήμου Αρταίων και όλους όσους εργαστήκαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η έκθεση» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Λιόντος.

Η έκθεση φωτογραφίας  θα διαρκέσει έως 29 Νοεμβρίου 2019.