Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Με υπογραφή Δημάρχου Χρ. Τσιρογιάννη, ξεκινούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στις Τοπικές Κοινότητες Καλογερικού και Ανέζας

13 Ιανουαρίου 2021

Εργασίες ασφαλτόστρωσης δρόμων για την καλύτερη εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών – αγροτικών εκμεταλλεύσεων στην Τοπική Κοινότητα Καλογερικού και Τοπική Κοινότητα Ανέζας της Δημοτικής Ενότητας Αμβρακικού, βαδίζουν προς υλοποίηση μετά την υπογραφή της σύμβασης του έργου από τον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη,  και τον εργολάβο του έργου.

Ειδικότερα, το έργο αφορά την ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων για την εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων μήκους 3 χιλιομέτρων, στο Καλογερικό και στην Ανέζα, με προϋπολογισμό 352.000,00 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος» και από δημοτικούς πόρους (ΣΑΤΑ), ενώ η συγκεκριμένη εργολαβία του έργου, συγκαταλέγεται στα 70χλμ ασφαλτοστρώσεων που υλοποιεί ο Δήμος Αρταίων.

«Όλο αυτό το διάστημα, προχωράμε με έργα υποδομής σε όλο το εύρος του Δήμου, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα σε έργα και εργασίες αγροτικής οδοποιίας. Το συγκεκριμένο έργο, είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για τους κατοίκους, για τους πτηνο- κτηνοτρόφους και τους αγρότες του Καλογερικού και της Ανέζας, που με την ολοκλήρωση του, εξασφαλίζουμε την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση τους και κατ΄ επέκταση της αγροτικής ανάπτυξης της περιοχής μας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Στόχος του έργου αυτού, είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας των πτηνο-κτηνοτροφικών επιχειρήσεων και των αγροτικών εκμεταλλεύσεων της περιοχής. Πρόκειται για αγροτικούς δρόμους, οι οποίοι παρουσιάζουν μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο εξαιτίας της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών μονάδων, γεωργικών καλλιεργειών και επιχειρήσεων της πεδινής περιοχής του Δήμου Αρταίων. Η βελτίωση της οδικής υποδομής κρίνεται σκόπιμη διότι με την ολοκλήρωση του έργου θα εξυπηρετεί ταχύτερα και ασφαλέστερα τις παραπάνω δραστηριότητες.