Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Με υπογραφή Δημάρχου Χρ. Τσιρογιάννη, ξεκινά το έργο εκσυγχρονισμού της λειτουργίας όλων των ιδιόκτητων βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του Δήμου Αρταίων

12 Νοεμβρίου 2020

Στην ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των 9 ιδιόκτητων βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών προχώρα  ο Δήμος Αρταίων, ύστερα από την υπογραφή της σύμβασης από τον Δήμαρχο Αρταίων, Χρήστο Τσιρογιάννη, παρουσία και του εργολάβου του έργου.

Η πρόταση  που έχει  υποβληθεί από τον Δήμο προς το Υπουργείο Εσωτερικών  και έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», περιλαμβάνει πέντε βρεφονηπιακούς και τέσσερις παιδικούς σταθμούς, συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

Οι παρεμβάσεις αφορούν ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Δήμου στις οποίες λειτουργούν πέντε βρεφονηπιακοί σταθμοί που είναι: Α’ Βρεφονηπιακός Σταθμός, Α’ Παιδικός Σταθμός Άρτας, Γ’ Παιδικός Σταθμός  Άρτας, Δ’ Παιδικός Σταθμός Άρτας και Παιδικός Σταθμός Καμπής. Οι τέσσερις παιδικοί σταθμοί είναι: Β’ Παιδικός Σταθμός, Παιδικός Σταθμός Αγίων Αναργύρων, Παιδικός Σταθμός Ανέζας και Παιδικός Σταθμός Φιλοθέης.

Στους σταθμούς αυτούς θα αναβαθμιστούν οι κτιριακές υποδομές, προκειμένου να προσαρμοστούν πλήρως στις απαιτήσεις  και στο πλαίσιο λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών.

Μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθούν εργασίες διαμορφώσεις υπαίθριων χώρων, αντικαταστάσεις καλοριφέρ, προμήθεια οργάνων παιδικών χαρών, προμήθεια εξοπλισμού για την επάνδρωση των χώρων προετοιμασίας και σερβιρίσματος γευμάτων, εξοπλισμός πυροπροστασίας, επίπλωση όπου απαιτείται, αντικατάσταση πορσελάνων και εδικών υγιεινής από φθορές τις τουαλέτες, επιδιορθώσεις στις στέγες, αντικατάσταση –επιδιόρθωση κουφωμάτων κ.α.

«Με το συγκεκριμένο έργο ο Δήμος μας θα προχωρήσει στην ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας όλων των ιδιόκτητων βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, με σκοπό τη βελτίωση των υποδομών και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών σε παιδιά και εκπαιδευτικούς. Οι σχολικές υποδομές είναι προτεραιότητά μας και το αποδεικνύουμε με τις παρεμβάσεις τις οποίες υλοποιούμε συνεχώς σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.