Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Με υπογραφή Δημάρχου Αρταίων ξεκινά η δημιουργία πλατείας, παιδικής χαράς και υπαίθριων οργάνων γυμναστικής στους Κεραμάτες Άρτας

05 Ιουλίου 2022

Την δική τους πλατεία και παιδική χαρά αποκτούν πλέον οι κάτοικοι των Κεραματών ύστερα από την υπογραφή της σύμβασης από τον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη και τον ανάδοχο του έργου. Ειδικότερα ο κ. Τσιρογιάννης παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Σωτήρη Χρηστούλη, του Πρόεδρου των Κεραματών Δημήτρη Κατσαρού και μελών του Τοπικού Συμβουλίου, του αναδόχου του έργου Γιάννη Τσιρώνη και του Ιερέα του χωριού Πατήρ Ιωάννη, υπέγραψε την σύμβαση που σημαίνει την έναρξη των εργασιών για τη διαμόρφωση πλατείας, με προϋπολογισμό 320.000,00 ευρώ που θα καλυφθεί αποκλειστικά με πόρους του Δήμου Αρταίων.

Με το συγκεκριμένο έργο, το οποίο ήταν ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων, πρόκειται να δημιουργηθεί πλατεία 1500 τ.μ., η οποία γειτνιάζει με τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας και θα αποτελεί συνέχεια του αύλειου χώρου του Ναού.

Στην πλατεία θα περιλαμβάνεται παιδική χαρά με περίφραξη και δάπεδο ασφαλείας, πεζοδρόμιο περιμετρικά της πλατείας με τις απαραίτητες υποβιβάσεις για την πρόσβαση των ΑΜΕΑ καθώς και πλάκες για τα άτομα με πρόβλημα όρασης, φωτιστικά τύπου LED, παγκάκια, παρτέρια με χαμηλό πράσινο, ψηλά δέντρα για σκίαση και υπαίθρια όργανα γυμναστικής.

 «Προχωράμε με την υλοποίηση έργων βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών. Ο σχεδιασμός και οι προσπάθειες μας όλα αυτά τα χρόνια ως Δημοτική αρχή γίνονται πράξη υλοποιώντας το πρόγραμμά μας», σχολίασε ο Δήμαρχος και πρόσθεσε: «Με το συγκεκριμένο έργο, με την δημιουργία πλατείας, παιδικής χαράς και υπαίθριων οργάνων γυμναστικής αναβαθμίζεται ολόκληρη η περιοχή, ενώ βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και όχι μόνο, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημά τους, μιας και δεν υπήρχε πλατεία στο χωριό των Κεραματών. Είναι για εμάς υποχρέωση και υπόσχεση πως πλέον ο Δήμος μας θα διαθέτει ποιοτικούς κοινόχρηστους χώρους. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο για την δωρεάν παραχώρηση της έκτασης αυτής για την κατασκευή της πλατείας, καθώς και τον Ιερέα του χωριού Πατήρ Ιωάννη και το εκκλησιαστικό συμβούλιο για την πολύτιμη βοήθειά τους».