Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Με υπογραφή Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη ξεκινούν έργα 4 εκ. ευρώ και 27 χλμ. ασφαλτόστρωσης αγροτικής οδοποιίας σε Βίγλα, Ράχη, Θανασαίικα Κωστακιών, Γαβριά, Απόμερο, Μύτικα, Βλαχέρνα, Γραμμενίτσα, Χανόπουλο, Ρόκκα, Άγιο Σπυρίδωνα

09 Αυγούστου 2023

Χρ. Τσιρογιάννης: «Με το νέο αυτό έργο των 4 εκ. ευρώ, ολοκληρώσαμε τον στόχο μας: τα 100 χλμ νέων ασφαλτοστρώσεων εσωτερικής και αγροτικής οδοποιίας».

Νέες εργολαβίες συνολικού μήκους 27 χλμ ασφαλτόστρωσης αγροτικής οδοποιίας ξεκινούν το επόμενο διάστημα για τη στήριξη των αγροτών και των πτηνο-κτηνοτρόφων, εκ των οποίων τα 19 χλμ σε Βίγλα – Ράχη – Θανασαίικα Κωστακιών – Γαβριά – Απόμερο – Μύτικα και 8 χλμ σε Βλαχέρνα – Γραμμενίτσα – Χανόπουλο – Ρόκκα – Άγιο Σπυρίδωνα, μετά και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη με τον ανάδοχο του έργου.

Οι ασφαλτοστρώσεις ξεκινούν σε τμήματα αγροτικών οδών τα οποία αποτελούν κομβικά κομμάτια διέλευσης προς τις διάφορες πτηνο- κτηνοτροφικές μονάδες και γεωργικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής. Ο προϋπολογισμός του νέου έργου ασφαλτόστρωσης ανέρχεται στο πόσο των 4 εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Πρόκειται για αγροτικούς δρόμους οι οποίοι παρουσιάζουν υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο εξαιτίας της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού κτηνοτροφικών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Με την ολοκλήρωση του έργου, οι αγροτικοί δρόμοι θα αποκτήσουν μόνιμο οδόστρωμα (άσφαλτο), αύξηση του πλάτους των δρόμων, ασφαλέστερη και πιο γρήγορη πρόσβαση στις ιδιοκτησίες.