Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ) Άρτας, συνεχίζονται οι επισκέψεις σε Φορείς της Δημοτικής Αρχής

14 Ιουλίου 2023

Οι επισκέψεις της Δημοτικής αρχής σε φορείς συνεχίζονται με τον Δήμαρχο Αρταίων, Χρήστο Τσιρογιάννη να επισκέπτεται τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ) Άρτας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην οποία παρευρέθηκε και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Εύη Βασιλάκη, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την  Προϊσταμένη κα. Ευθαλία Τσιαμπούλα και τους υπαλλήλους της υπηρεσίας.

Η ΔΥΠΑ επιτελεί σημαντικό έργο στην τοπική μας κοινωνία, καθώς διαχειρίζεται προγράμματα, επιδόματα ανεργίας και γενικότερα κοινωνικές παροχές.

Όπως σημείωσε και ο Δήμαρχος κατά τη συνάντηση: «Μπορεί ο Δήμος μας να μην έχει τη αρμοδιότητα και δυνατότητα να λύσει τα ζητήματα ανεργίας στην περιοχή μας, αλλά όπου μπορούμε να βοηθήσουμε είμαστε παρόντες. Έτσι στη συνάντηση με τα στελέχη της ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ, είδαμε από κοντά πως μπορούμε να συνδράμουμε και κυρίως πως μπορούμε να συνεχίσουμε από πλευράς μας στο δρόμο της ενίσχυσης της απασχόλησης. Ήδη στον Δήμο μας έχουμε καταφέρει να απασχολήσουμε 950 περίπου άτομα, μέσα από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, μέσα από το Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρόνιων Ανέργων (55-67) αλλά και με την αξιοποίηση προσωπικού ΑμεΑ στο Δήμο, στην ΔΕΥΑ και στην ΑΔΑΕ. Ήμασταν και θα είμαστε παρόντες στα μεγάλα ζητήματα της αρτινής κοινωνίας».