Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Με μια μικρή τελετή ολοκληρώθηκε η έκθεση “Γιάννης Μόραλης – Στη γενέτειρα”

14 Μαρτίου 2022

Με μελωδίες του Δημοτικού Ωδείου Άρτας και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με έδρα την Άρτα, «έκλεισε» η αυλαία της μεγάλης έκθεσης.

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεγάλη έκθεση “Γιάννης Μόραλης – Στη γενέτειρα, που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων στην Δημοτική Πινακοθήκη η οποία φέρει και το όνομα του Αρτινού καλλιτέχνη. Δεκάδες ήταν οι επισκέπτες της έκθεσης, το διάστημα που παρέμεινε ανοικτή στο κοινό, ανάμεσά τους και μαθητές από πολλά σχολεία του Νομού, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στους χώρους της, και γνώρισαν την ζωή και το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη Γιάννη Μόραλη, μέσα από αντιπροσωπευτικά έργα από όλες τις περιόδους δημιουργίας, πολλά από τα οποία παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο κοινό. Αξίζει να σημειωθεί πως η έκθεση λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος παρατάθηκε και διήρκησε συνολικά, περισσότερο από τρεις μήνες.

Την τελετή λήξης επένδυσαν μουσικά με τις μελωδίες τους, οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Άρτας, της τάξης Κιθάρας της Ελένης Κιτσούλη και φοιτητές της τάξης Βιολοντσέλου του Nτ. Γκουντίμοβ των μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με έδρα την Άρτα.

Η έκθεση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Αρταίων, παρουσιάστηκε σε συνδιοργάνωση με την “Εταιρεία Μελέτης, Έρευνας και Προβολής της Νεοελληνικής Τέχνης – Εργαστήριο Γιάννης Μόραλης”, τέλεσε υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου, της Περιφέρειας Ηπείρου, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και του Μ/Φ Συλλόγου «Σκουφάς».

Όπως μάλιστα δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Τσιρογιάννης«Θα ήθελα πρώτα να ευχαριστήσω τους μαθητές του Δημοτικού μας Ωδείου και τους φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της πόλης μας για την παρουσία τους. Έχουμε σπουδαία μουσική παράδοση και αυτό που επιδιώκουμε είναι η εξέλιξη της μέσα από συνεργασία. Ευχαριστώ και όλους όσους επισκέφτηκαν και αγκάλιασαν την έκθεση μας και πραγματικά εισπράξαμε τα καλύτερα σχόλια και κριτικές. Την οικογένεια και το εργαστήρι Γιάννης Μόραλης, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου και καταφέραμε όλοι μαζί να χαρούμε ένα τόσο σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός στην πόλη μας. Η ανακαινισμένη μας πλέον Δημοτική Πινακοθήκη, θα συνεχίσει την λειτουργία της και με άλλες τέτοιες εκθέσεις και δράσεις στο μέλλον, με μαθητές και λάτρεις του Γιάννη Μόραλη και μετά και της αποδοχή της πρότασής μου, κάποια έργα θα μείνουν μόνιμα στην Δημοτική μας Πινακοθήκη. Επιπλέον θα ήταν παράλειψη μου, να μην πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Καλλιτεχνική Επιτροπή, στους συνεργάτες μου, στους ανθρώπους του Δήμου μας και στους χορηγούς μας, που μας εμπιστεύτηκαν και στήριξαν την προσπάθεια μας».