Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Εκπαιδευτικό Διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών-ΚΑΡΠΑ στο Δήμο Αρταίων

26 Μαρτίου 2021

Χρ. Τσιρογιάννης: « Η γνώση σώζει ζωές».

Ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την Κυριακή 21 Μαρτίου το εξαιρετικά χρήσιμο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών με τίτλο «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), ενώ στο προσεχές διάστημα θα λάβουν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς οι συμμετέχοντες έφτασαν τους 250, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών δημοτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Εθελοντισμού και Δια Βίου Μάθησης Χριστόφορος Σιαφάκας, δήλωσε σχετικά : « Η γνώση A’ Βοηθειών, αποτελεί σπουδαία επιλογή και ύψιστη ανθρωπιστική συμπεριφορά. Η  ευαισθητοποίηση των δημοτών μας στο συγκεκριμένο σεμινάριο μας δίνει το μήνυμα  για την συνέχιση αναλόγων δράσεων αλλά και  την ελπίδα για συνεργασία σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε:

«Το πρόγραμμα εκπαίδευσης των πολιτών στις Α’ Βοήθειες-ΚΑΡΠΑ αποτελεί μια σημαντική δράσης πρόληψης. Δίνει την ευκαιρία  σε όλους τους πολίτες  να λάβουν βασικές γνώσεις ώστε να σωθεί μια ζωή. Ως Δίκτυο συμβάλουμε με κάθε τρόπο παρέχοντας δράσεις προληπτικού χαρακτήρα, ακόμη και απομακρυσμένα λόγω των συνθηκών, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων των συμπολιτών μας».