Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Μέσα από τα μάτια της» του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Αρταίων

29 Νοεμβρίου 2022

Στο Δημοτικό κτίριο στην οδό Σκουφά 79, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής «Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών», τα εγκαίνια της έκθεσης του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Αρταίων, με τίτλο «Μέσα από τα μάτια της» και με την συμμέτοχη έργων ευαισθητοποιημένων πολιτών, οι οποίοι προσέφεραν απλόχερα τα έργα τους.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας και τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου, υποδέχθηκαν, γυναίκες, μητέρες, παιδιά, φιλότεχνους, φίλους, με αγαπημένες μελωδίες από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας.

Οι μελωδίες συγκίνησαν το κοινό και τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου καταχειροκροτήθηκαν για την καταπληκτική τους παράσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή «Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών» φωταγωγηθήκαν στα χρώματα που συμβολίζουν την Βία κατά των Γυναικών, τόσο το κτίριο του Συμβουλευτικού Κέντρου, το Δημοτικό Κτίριο που πραγματοποιείται η έκθεση, όσο το Δημαρχείο, ενώ τα μουσικά σύνολα του Μουσικού Σχολείου Άρτας πλαισίωσαν εθελοντικά τη δράση την από το πρωί της Παρασκευής αλλά και στα εγκαίνια της έκθεσης. Παράλληλα τα στελέχη του Κέντρου μοίρασαν φυλλάδια και πραγματοποίησαν ενημέρωση στους πολίτες.

«Ο Συμβουλευτικός Σταθμός του Δήμου μας, που λειτουργεί με εξαιρετικούς επιστήμονες οι οποίοι παρέχουν συμβουλευτική υποστήριξη σε γυναίκες που έχουν δεχτεί κάποια μορφή κακοποίησης  ή χρειάζονται βοήθεια σε θέματα εργασίας, ή νομικά ζητήματα. Έως τώρα έχουν περάσει το κατώφλι του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης 600 γυναίκες από τις οποίες 350 περίπου ήταν θύματα κακοποίησης. Πρέπει όλοι μας να προβληματιστούμε, να ευαισθητοποιηθούμε και να ευχηθούμε να μην ζήσουμε αυτά που με τρόμο παρακολουθούμε στις τηλεοράσεις μας.  Εάν κάτι ακούσουμε, δούμε ή πέσει στην αντίληψη μας, άμεσα να επικοινωνήσουμε με την δομή του Δήμου μας, όπου τα στελέχη της με διακριτικότητα και σεβασμό θα αντιμετωπίσουν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά», ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Τσιρογιάννης.

Ενώ από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνική Μέριμνας Δημήτρης Ευαγγέλου πρόσθεσε: «Η έκθεση που πραγματοποιούμε είναι εμπνευσμένη από την βία κατά των γυναικών. Ο Συμβουλευτικός Σταθμός του Δήμου μας βρίσκεται δίπλα σε όλες τις γυναίκες, ώστε να βρουν διέξοδο οι γυναίκες που βιώνουν κάθε μορφή βίας».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, με ώρες λειτουργιάς 10:00 – 14:00, στο Δημοτικό κτίριο Σκουφά 79.

Ο Δήμος Αρταίων ευχαριστεί θερμά τους μαθητές και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Μουσικού Σχολείου Άρτας, το 1ο Ε.Κ. Άρτας, το Οικοτροφείο “Αίολος”, τα στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας και του Συμβουλευτικού καθώς και όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την έκθεση.