Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Με λαμπρότητα και κατάνυξη ο Αγιασμός των Υδάτων στο Ιστορικό Γιοφύρι της Άρτας

06 Ιανουαρίου 2023

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα, εορτάστηκαν σήμερα τα Θεοφάνεια στην Άρτα. Ο τίμιος σταυρός έπεσε στα νερά του Αράχθου από το Ιστορικό Γιοφύρι χοροστατούντος του Μητροπολίτη Άρτας κ. Καλλινίκου. Η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Υδάτων τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού και στη συνέχεια με πομπή συνοδείας αγήματος του Στρατού και της Φιλαρμονικής του Συλλόγου «Σκουφά» έφτασε στο Ιστορικό Γιοφύρι.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στον εορτασμό των Θεοφανείων, μια γιορτή του Δήμου Αρταίων και της Μητρόπολης Άρτης. Κατά τον αγιασμό των υδάτων, αφέθηκε συμβολικά ένα περιστέρι σε ανάμνηση της εμφάνισης του Αγίου Πνεύματος με τη μορφή περιστεριού, ενώ ο Κώστας Διβάρης βούτηξε στα νερά του ποταμού Αράχθου για να πιάσει τον τίμιο σταυρό.

Μεταξύ άλλων, παρέστησαν, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Στύλιος, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας, ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, ο επικεφαλής της Παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος και η επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Αναγέννηση» Τζένη Ταπραντζή- Κοίλια.

Επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, Κώστας Τράμπας, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας, Πολιτιστικής Ανάπτυξης Νίκος Λιόντος, ο Αντιδήμαρχος Έργων, Εξοικονόμησης Ενέργειας, Αστικής Κινητικότητας & Χωροταξίας Σωτήρης Χρηστούλης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, Διοικητικών Υπηρεσιών Δημήτρης Σφήκας, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού, Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόληψης Παναγιώτης Γαλάνης, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΑ Κώστας Χαρακλιάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρταίων Αντώνης Καραμπίνας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κώστας Πατήλας, Ράνια Γκίζα και Φώτης Φώτης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Εύη Βασιλάκη, Πολιτευτές, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Άρτας. Να σημειωθεί, τέλος, ότι μετά το πέρας της τελετής, ο Δήμος Αρταίων έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης ανέφερε:

«Ή Άρτα γιορτάζει σήμερα τα Θεοφάνεια σ‘ ένα τόπο που είναι συνυφασμένος με την ιστορία και τους ανθρώπους της. Από εδώ, από το ιστορικό γιοφύρι της Άρτας στέλνουμε ένα μήνυμα ενότητας, προσπάθειας και ελπίδας για ένα φωτεινό 2023.

Το γιοφύρι και η ιστορία του μας θυμίζει πως με ενότητα, προσπάθεια και πείσμα αλλά και αυτοθυσία για το συλλογικό καλό μπορούμε να καταφέρουμε αυτά που μας αξίζουν.

Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά με υγεία και καλή φώτιση σε όλους μας».