Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Με λαμπρότητα και κατάνυξη ο Αγιασμός των Υδάτων στο Ιστορικό Γιοφύρι της Άρτας

07 Ιανουαρίου 2020

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκαν χθες τα Θεοφάνεια στην Άρτα. Ο σταυρός έπεσε στα νερά του Αράχθου από το Ιστορικό Γιοφύρι χοροστατούντος του Μητροπολίτη Άρτας κ.κ. Καλλινίκου. Η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Υδάτων τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού και στη συνέχεια με πομπή συνοδείας αγήματος του Στρατού και της Φιλαρμονικής του Συλλόγου «Σκουφά» έφτασε στο Ιστορικό Γιοφύρι.

Πλήθος κόσμου αψήφησε το κρύο για να συμμετάσχει στον εορτασμό των Θεοφανείων ακόμη περισσότερο ο Γεράσιμος Διβάρης, Φοιτητής Νομικής που ήταν και ο μοναδικός που βούτηξε στα παγωμένα νερά για να πιάσει τον σταυρό.

Μεταξύ άλλων, παρέστησαν, ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Στύλιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλης Ψαθάς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Πατήλας η επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Αναγέννηση» Τζένη Ταπραντζή- Κοίλια, ο επικεφαλής της παράταξης «Γέφυρα στο Μέλλον», Γιάννης Παπαλέξης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, Κώστας Τράμπας, οι Αντιδήμαρχοι, Χριστόφορος Σιαφάκας, Κώστας Χαρακλιάς, Νίκος Λιόντος, ο Πρόεδρος του ΚΚΜΠΑΠ, Σωτήρης Χρηστούλης, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΑ, Παναγιώτης Γαλάνης, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Άρτας. Να σημειωθεί, τέλος, ότι μετά το πέρας της τελετής, ο Δήμος Αρταίων έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης ανέφερε:

Σήμερα βρισκόμαστε, για τον εορτασμό των Θεοφανείων, στο Ιστορικό μας Γεφύρι. Το Γεφύρι ενώνει, ενώνει τον μεγάλο μας Δήμο, την πόλη και τα χωριά μας, τις δυο Μητροπόλεις μας, ενώνει, όμως και ανθρώπους, ιδέες, αντιλήψεις, νοοτροπίες και οράματα.
Εύχομαι το Άγιο Πνεύμα να μας φωτίσει και να μας δείξει το δρόμο της ενότητας και της συνεργασίας, για να κάνουμε το 2020 μια πραγματικά καλύτερη χρονιά για τον τόπο μας.

Ως Δήμος Αρταίων για το 2020 θέτουμε τους εξής στόχους:

Τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων,
Τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών,
Τη στήριξη των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα και της επιχειρηματικότητας,
Την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της Άρτας,
Την υλοποίηση των αναπτυξιακών μας έργων

Με συνεργασία και μεθοδική δουλειά θα τα καταφέρουμε.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία !