Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Με κάθε επισημότητα οι εκδηλώσεις για την επέτειο των Ιστορικών Μαχών Γριμπόβου

16 Μαΐου 2022

Δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων για την επέτειο.

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή 15 Μαΐου 2022, οι εκδηλώσεις για την επέτειο των Ιστορικών Μαχών Γριμπόβου του 1897 και του 1912-13.

Την Κυριακή, μετά την Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γριμπόβου, ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό Κατερίνα Σχισμένου, ενώ πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων.

«Γρίμποβο!!Τιμήσαμε σήμερα εκείνους που θυσιάστηκαν για να είμαστε σήμερα όλοι μας ελεύθεροι. Εκείνους που προέταξαν το καθήκον προς την πατρίδα, προς την οικογένεια, προς τον συνάνθρωπο. Οι ιστορικές μάχες του Γριμπόβου αποτελούν μια σελίδα της αιματοβαμμένης, αλλά και ένδοξης ελληνικής ιστορίας που οφείλουμε όλοι μας να γνωρίζουμε και να τιμούμε», ανέφερε στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν, μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Χρήστος Γκόκας, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ν. Σκουφά Αθανάσιος Βασίλης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Λιόντος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Μπουκουβάλας, ο Αντιδήμαρχος Μοσχάτου Αθανάσιος Ντερέκας, ο Εκπρόσωπος του Συλλόγου Αμφικτιονίας Ακαρνάνων, Επαμεινώνδας Νικάκης, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γριμπόβου Σοφία Κέφη και Mέλη του τοπικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.