Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή ενός ακόμη νέου Κόμβου στη Περιφερειακή οδό

30 Μαρτίου 2023

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του νέου Κυκλικού Κόμβου επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Ιωαννίνων πλησίον της οδού Ελ. Βενιζέλου, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Ηπείρου.

Το σημείο των εργασιών επισκέφτηκε ο κ. Τσιρογιάννης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Χρηστούλη, υπηρεσιακά στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και τον ανάδοχο του έργου. Κοινή διαπίστωση όλων ότι οι εργασίες  προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και η ολοκλήρωση του έργου, θα είναι εντός του έτους.

Πρόκειται για το έργο το οποίο αφορά την αναδιαμόρφωση του ισόπεδου σηματοδοτούμενου τετρασκελούς κόμβου σε κυκλικό επί της Περιφερειακής οδού της πόλης της Άρτας (Ε.Ο. 4), πλησίον της οδού Ελ. Βενιζέλου, στη διασταύρωση με τις οδούς Αγίου Αρτεμίου και Αιακιδών. Ο νέος κυκλικός κόμβος θα έχει συνολική διάμετρο 36μ., με δύο λωρίδες κυκλοφορίας, φωτισμό led και δυνατότητα εξυπηρέτησης μεγάλων οχημάτων.

Η δήλωση του Δημάρχου κ. Τσιρογιάννη:

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για την Περιφερειακή οδό, το οποίο ξεκίνησε και προχωρά με γοργούς ρυθμούς και ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί έως τέλος Οκτωβρίου. Στο σημείο που θα κατασκευαστεί ο νέος κόμβος επικρατούσε κυκλοφοριακή συμφόρηση και ήταν υπαρκτός ο κίνδυνος για ατυχήματα, όποτε αφενός με το έργο αυτό δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας για πεζούς και οδηγούς ενώ για την διευκόλυνση των οδηγών που θέλουν να σταθμεύον τα οχήματα τους, το επόμενο διάστημα θα ασφαλτοστρώσουμε και το parking διπλά στην αστυνομία για δωρεάν στάθμευση».