Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Με ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα προχωρά και ολοκληρώνεται το έργο εγκατάστασης γεωθερμικής αντλίας θερμότητας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας

09 Δεκεμβρίου 2022

Ο Δήμος Αρταίων, για άλλη μια φορά, ενημερώνει όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους γονείς και την κοινωνία της Άρτας σχετικά με τις εργασίες εγκατάστασης γεωθερμικής αντλίας θερμότητας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας, για τα εξής:

  • οι εργασίες του έργου γίνονται μέσα σ’ ένα περιφραγμένο και διαχωρισμένο από τα παιδιά χώρο.
  • οι εργασίες δεν προσομοιάζουν σε κανένα επίπεδο με άλλα αντίστοιχα έργα. Όταν χρειαστεί να γίνουν δοκιμές, αυτές θα γίνουν εκτός σχολικού ωραρίου και αυτό είναι κάτι που είχε προαποφασιστεί καιρό πριν.
  • δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς τα έργα που γίνονται αφορούν σωληνώσεις του έργου.
  • παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν, το έργο σύντομα θα τελειώσει, δημιουργώντας ένα σχολείο ενεργειακά αναβαθμισμένο, ένα σχολείο-ενεργειακό πρότυπο, με ελάχιστο κόστος συντήρησης, περιβαλλοντικά καθαρό και με μειωμένη ηλεκτρική κατανάλωση.
  • αμέσως μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση του εργοταξίου και η αποκατάσταση του προαυλίου.

Για άλλη μια φορά, ο Δήμος Αρταίων ενημερώνει ότι οι έλεγχοι ασφάλειας γίνονται σε καθημερινή βάση, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους πιθανούς και αστάθμητους παράγοντες.