Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Μαθήματα Ρομποτικής από τα παιδιά του ΚΔΑΠ του Δήμου Αρταίων, παρακολούθησε ο Δήμαρχος Χρ. Τσιρογιάννης και ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΑ Δημήτρης Σφήκας

01 Απριλίου 2022

Μαθήματα ρομποτικής είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χθες το απόγευμα, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΑ Δημήτρη Σφήκα, από τα παιδιά που συμμετέχουν στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Αρταίων, το οποίο το λειτουργεί  στο 7ο Δημοτικό και στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε ενημέρωση από τους υπευθύνους του ΚΔΑΠ για την πολύπλευρη δραστηριότητα που αναπτύσσεται στη συγκεκριμένη δομή, σε όλη τη διάρκεια του έτους. Ειδικότερα, το τελευταίο διάστημα μετά την εισαγωγή της Ρομποτικής σε 17 δημοτικά σχολεία, ο Δήμος πρόσθεσε στις δραστηριότητες των παιδιών του ΚΔΑΠ και το μάθημα της Ρομποτικής. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τα παιδιά κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ρομποτικούς μηχανισμούς με ειδικό εκπαιδευτικό εξοπλισμό που τους παρέχει ο Δήμος, δημιουργούν πρωτότυπες κατασκευές, συνεργάζονται και πειραματίζονται  μεταξύ τους, πάνω σε πολλά και διαφορετικά εκπαιδευτικά εργαλεία.

Το ΚΔΑΠ του Δήμου Αρταίων φιλοξενεί 60 παιδιά, τα οποία φοιτούν σε αυτό στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, για όλο το χρόνο. Έκτος από την σχολική μελέτη, το ΚΔΑΠ διαθέτει τμήμα μαγειρικής, ρομποτικής, μουσικής, αθλοπαιδιών κ.α.

Η φιλοσοφία των δραστηριοτήτων του ΚΔΑΠ είναι η δημιουργική και ευχάριστη απασχόληση παιδιών ηλικίας 5 έως 12 ετών. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνονται  εκπαιδευτικές εκδρομές και επισκέψεις σε μουσεία, σε χώρους διαδραστικής ψυχαγωγίας και σε άλλους χώρους μάθησης και δημιουργικής έκφρασης.

Το ΚΔΑΠ απασχολεί προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, εκπαιδευτικούς και συγκεκριμένα,  μουσικό, γυμναστές και παιδαγωγό και λειτουργεί καθημερινά από την λήξη του σχολικού ωραρίου έως και τις 10 το βραδύ.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιρογιάννης: «Η  επίσκεψη αυτή ήταν μια ακόμη ευκαιρία για να διαπιστώσουμε ότι τα ΚΔΑΠ του Δήμου μας προσφέρουν ευκαιρίες δημιουργικής απασχόλησης στα παιδιά, και τώρα ακόμη περισσότερες με το μάθημα της Ρομποτικής, που μετά από τα Δημοτικά μας καταφέραμε να βάλουμε και στο ΚΔΑΠ μας. Τα παιδιά μας διδάσκονται καινούργια διαφορετικά, σύγχρονα, καινοτόμα πράγματα. Είναι μια πολύτιμη κοινωνική δομή, αλλά και μια ασφαλή και ποιοτική λύση στις εργαζόμενες οικογένειες του Δήμου μας. Επιπλέον προχωράμε στον εμπλουτισμό των δραστηριοτήτων της με κάτι διαφορετικό, είτε σε ότι αφορά τον αθλητισμό, είτε την Καινοτομία. Ακόμη, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αστρονομίας θα προμηθεύσουμε τα σχολεία μας με ένα τηλεσκόπιο για να γνωρίσουν και το μάθημα της αστρονομίας οι μαθητές».

Ενώ ο κ. Τσιρογιάννης συνέχισε: «Ευχαριστούμε όλους τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ μας, για την προσφορά τους και τους γονείς που μας εμπιστεύονται για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους. Επίσης ευχαριστώ τον Πρόεδρο Δημήτρη Σφήκα και το Δ.Σ της ΔΗΚΕΔΑ για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν, αλλά και την Διεύθυνση των Σχολείων για την παραχώρηση των χώρων και την υποδειγματική τους  συνεργασία».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΑ Δημήτρης Σφήκας, πρόσθεσε: «Τα παιδιά μας μαθαίνουν και κατασκευάζουν ρομποτικές εφαρμογές με μεγάλο ενθουσιασμό, ενώ παράλληλα, εξοικειώνονται με έννοιες των Μαθηματικών, της Πληροφορικής και γενικότερα των επιστημών, με έναν βιωματικό, ευχάριστο και αποτελεσματικό τρόπο. Ευελπιστούμε  τα παιδιά να αγκαλιάσουν την ρομποτική».