Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Μάγεψε το κοινό ο Αρτινός τενόρος Ευάγγελος Γιαμούρης

20 Ιουλίου 2020

Με μια μοναδική συναυλία η έναρξη για τα «Ελευθέρια» της Άρτας.

Στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Παναγίας της Παρηγορήτριας, με μια μοναδική συναυλία  με τον διεθνούς φήμης Αρτινό τενόρο Ευάγγελο Γιαμούρη, δόθηκε η «εκκίνηση» για τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα «Ελευθέρια» της πόλης.

Η συναυλία που διοργανώθηκε, την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020, από τον Δήμο Αρταίων, έφερε κοντά στον τόπο καταγωγής του τον διεθνούς φήμης τενόρο Ευάγγελο Γιαμούρη, μετά από πολλά χρόνια, τιμώντας τα “Ελευθέρια” της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Στο μοναδικό αυτό καλλιτεχνικό γεγονός, οι θεατές απόλαυσαν διαμάντια του κλασικού-συμφωνικού ρεπερτορίου σε συνδυασμό με παραδοσιακά τραγούδια της Ηπείρου. Ένα πρόγραμμα που ανέδειξε στο έπακρον το εύρος και τις απεριόριστες δυνατότητες της διάσημης φωνής του αλλά και την ανάγκη του κόσμου για ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και πολιτιστικές παραγωγές.

Δηλώσεις τενόρου, κ. Ευάγγελου Γιαμούρη

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ταυτόχρονα συγκινημένος. Έχω βρεθεί σε όλο τον κόσμο, αλλά η αγάπη των συμπατριωτών μου είναι η πιο συγκινητική απ’ όλες. Αυτή την αγάπη θέλω να την ανταποδώσω. Γι’ αυτό και χαίρομαι ιδιαίτερα, που ο Δήμαρχος Αρταίων, ο κ. Τσιρογιάννης, έχει συγκεκριμένες προτάσεις στο μυαλό του για το πως μπορεί αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί, να «μεγαλώσει» και να αναδείξει το πολιτιστικό πρόσωπο της Άρτας μας. Το είπα και στον Δήμαρχο, το λέω και δημόσια ότι είμαι στην διάθεσή σας και είμαι σίγουρος ότι μαζί με τον Δήμο και όλους εσάς, μπορούμε να προωθήσουμε την τέχνη και τον πολιτισμό στην πόλη μας».

Δηλώσεις Δημάρχου, κ. Χρ. Τσιρογιάννη

«Ήταν μια μοναδική βραδιά, μια εκπληκτική συναυλία από τον Αρτινό διεθνούς φήμης τενόρο Ευάγγελο Γιαμούρη, που  πραγματικά μας καθήλωσε με την εξαιρετική του φωνή. Ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς, η παρουσία του και είμαστε περήφανοι που ο τόπος μας, διαθέτει τόσο αξιόλογους καλλιτέχνες που στηρίζουν και προβάλουν τον τόπο  καταγωγή τους. Η συναυλία αυτή ήταν μόνο η αρχή, η συνεργασία μας με τον Ευάγγελο θα συνεχιστεί, διότι με τέτοιους ανθρώπους θα φτάσουμε την Άρτα μας, ακόμη πιο ψηλά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αρχαιολογία Άρτας για την παραχώρηση του χώρου, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Νίκο Λιόντο και  τα υπηρεσιακά στελέχη του τμήματος πολιτισμού του Δήμου Αρταίων, για την εξαιρετική  εκδήλωση, την Ελληνική Αστυνομία, την Δημοτική Αστυνομία και την Δημοτική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Δ.Ο.Α.Κ) για την συμβολή τους στην τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης.