Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Λήγει τη Δευτέρα 31 Αυγούστου η προθεσμία για τα αδήλωτα τετραγωνικά στους Δήμους

27 Αυγούστου 2020

Δεν θα δοθεί νέα παράταση

Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου οι πολίτες να διορθώσουν τα τετραγωνικά των ακινήτων τους που έχουν δηλωθεί στους οικείους Δήμους, ώστε να συμφωνούν με τον αριθμό των τετραγωνικών όπως δηλώνονται στο Ε9. Ο Δήμος Αρταίων, καλεί τους πολίτες που δεν έχουν μέχρι σήμερα προχωρήσει σε διορθωτική δήλωση, να εκμεταλλευτούν το χρονικό περιθώριο που απομένει, καθώς το Υπουργείο Εσωτερικών δεν πρόκειται να δώσει άλλη παράταση.

Η ρύθμιση αφορά:

  • Τους ιδιοκτήτες όλων των κτισμάτων ή οικοπέδων (ηλεκτροδοτούμενα και μη ηλεκτροδοτούμενα).
  • Τους ιδιοκτήτες όλων των οικοπέδων εντός οικισμού.

«Πρόκειται για  μια ιδιαίτερα ευνοϊκή ρύθμιση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων και οικοπέδων, καθώς όσοι προχωρήσουν εντός της προθεσμίας στην τακτοποίηση των τετραγωνικών απαλλάσσονται από την αναλογική καταβολή τελών και προστίμων για την τελευταία πενταετία, καθώς και την καταβολή Τ.Α.Π. για είκοσι χρόνια πριν με πρόστιμο. Οι δημότες θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία έως τις 31 Αυγούστου, είτε ηλεκτρονικά μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα της ΚΕΔΕ (https://tetragonika.govapp.gr/) είτε αυτοπροσώπως με αίτηση στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Αρταίων» ανέφερε σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Χριστόφορος Σιαφάκας. 

Αξίζει να  σημειωθεί ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού παρακαλούνται οι δημότες που δεν έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής, να συνεννοούνται  για την προσέλευσή τους με την οικονομική υπηρεσία του Δήμου, επικοινωνώντας με τον αρμόδιο υπάλληλο,  κ. Παππά Χρήστο  στο τηλέφωνο 26813 62272 -273 ή στο email: pappas@arta.gr.

3D rendering of a classical house with a tape measure around