Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Κόσμος, συμμετοχή και θέσεις από Συλλόγους, πολίτες και φορείς στο 2ο Αντάμωμα Ετεροδημοτών Άρτας που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή Άρτας

19 Αυγούστου 2022

Χρ. Τσιρογιάννης:Μαζί με την Πανηπειρωτική δημιουργήσαμε από το μηδέν έναν θεσμό για να τιμήσουμε τους ετεροδημότες μας και να αφουγκραστούμε τις ιδέες τους”.

Στο πανέμορφο ορεινό και καταπράσινο χωριό της Ροδαυγής, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ το «2ο Αντάμωμα Ετεροδημοτών». Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, οι τοποθετήσεις και η ανανέωση του ραντεβού για την επόμενη χρονιά, απέδειξε πως η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής για μια εκδήλωση αφιερωμένη στους ετεροδημότες μας στέφθηκε με επιτυχία. Μεγάλος πρωταγωνιστής και η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, που είχε θέσει υπό την αιγίδα της και αυτό το αντάμωμα.

Οι οικοδεσπότες της βραδιάς, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Πρόεδρος της Ροδαυγής Θεοφάνης Κίτσιος και ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Αντώνης Κόντος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, ήταν παρόντες να υποδεχθούν τους συλλόγους, τους φορείς και τους ετεροδημότες που ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά  στην πρόσκληση.

Μεταξύ άλλων, το επίσημο παρών έδωσαν, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Χρήστος Γκόκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Λιόντος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρταίων Αντώνης Καραμπίνας, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ροδαυγής Σπύρος Μάνος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ραδοβυζινών Γιώργος Μανιώτης, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών Χρήστος Γκατζόγιας, ο Υπεύθυνος Τύπου της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών Ανδρέας Ζανίκας, Πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων κ.α.

Από την εκδήλωση δεν έλειψε η συγκινησιακή φόρτιση αλλά και οι τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων.

Δήλωση από Πανηπειρωτική: «Πρόκειται για μια εξαιρετική εκδήλωση και πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής να ανταμώνουμε κάθε χρόνο να μοιραζόμαστε τις ιδέες και τους προβληματισμούς μας, για το τόπο που όλοι μας αγαπάμε. Είμαστε περήφανοι που βλέπουμε πως η Άρτα προοδεύει, αναπτύσσεται και έχει ανθρώπους που νοιάζονται. Στηρίζουμε και είμαστε δίπλα στο Δήμο γιατί τέτοιες εκδηλώσεις μόνο συγκίνηση μας κάνει να νοιώθουμε».

Όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος Αρταίων: «Για την Δημοτική μας Αρχή, όλοι εσείς είστε μια εξαιρετικά σημαντική δύναμη, ένα ακόμη όπλο στη μεγάλη μάχη που δίνουμε για την αναγέννηση του τόπου μας. Γι’ αυτό και επενδύουμε πολλά στη συνεργασία μας», και συνέχισε αναφέροντας επιγραμματικά τις επιτυχίες που φέρνει στον τόπο μας η δύναμη της συνεργασίας. «Νιώθω, πώς η αποψινή μας συγκέντρωση έχει πραγματικό νόημα και ουσία. Για να μοιραστούμε ειδήσεις, όπως είναι η είδηση πως πολύ πρόσφατα στον Δήμο μας διεκδικήσαμε και πετύχαμε να πάρουμε 13 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπλαση του κέντρου και άλλα 12 εκατομμύρια ευρώ για να δώσουμε πάλι ζωή στο ΞΕΝΙΑ, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση για την σύνταξη ολοκληρωμένης χωρικής επένδυσης (ΟΧΕ) για την αξιοποίηση της Λίμνης Πουρναρίου και της Παραλίμνιας ζώνης, αλλά και του Αμβρακικού Κόλπου μέσω διεκδίκησης χρηματοδότησης από το νέο ΕΣΠΑ, επιπλέον διεκδικούμε και δωρεάν ρεύμα για όλους τους κατοίκους του Δήμου Αρταίων, λόγω της λειτουργίας του Υδροηλεκτρικού Σταθμού στο Πουρνάρι, ενώ δρομολογήσαμε και τις απαραίτητες ενέργειες για τους δασικούς χάρτες», τόνισε ο Χρήστος Τσιρογιάννης.

Η αναφορά στο Πανεπιστήμιο και στο Αγροδιατροφικό Πάρκο Άρτας

Ειδική αναφορά έγινε, ωστόσο, στις πανεπιστημιακές σχολές του Νομού. Για το θέμα, ο Δήμαρχος δεν δίστασε να αναφέρει πως το «ζήτημα αυτό είναι τεράστιο, γιατί το Πανεπιστήμιο πολλές φορές μας κάνει να αισθανόμαστε εμάς τους Αρτινούς επαίτες για τα αυτονόητα». Και συνέχισε τονίζοντας, πως οφείλει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων να συμπεριφέρεται ως Πανεπιστήμιο Ηπείρου. «Εκεί πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας. Και για να μείνουν οι σχολές εδώ στην Πανεπιστημιούπολη στους Κωστακιούς, δυνατές και ακμαίες, με περισσότερους φοιτητές, αλλά και για να γίνει το Αγροδιατροφικό Πάρκο που δικαιούμαστε, ως συμπλήρωμα της Γεωπονικής Σχολή της Άρτας». Και έκλεισε για το θέμα, λέγοντας πως «υπάρχουν τα διαθέσιμα στρέμματα, υπάρχει η γνώση. Αυτό που δεν υπάρχει είναι πίεση απ’ όσους μπορούν και οφείλουν να πιέσουν». 

Κάλεσμα για συμμετοχή ετεροδημοτών στα ψηφοδέλτια

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμαρχος, επικύρωσε την ανάγκη για περισσότερη συμμετοχή των ετεροδημοτών, μέσα από το δημόσιο κάλεσμά του για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια των παρατάξεων.

«Όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται, οι πεζοδρομήσεις, τα καλύτερα σχολεία, οι παιδικές χαρές, οι αθλητικές υποδομές, οι ψηφιακές και ηλεκτρονικές μας υπηρεσίες, οι καινοτόμες δράσεις για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, η ανανεωμένη ιστοσελίδα του Δήμου μας, οι πανελλαδικές βραβεύσεις της πόλης μας θα γίνουν ακόμη καλύτερες και ακόμη περισσότερες με την δική σας συνδρομή», δήλωσε. «Αυτή η πρόσκληση συμμετοχής είτε είναι για μια θέση στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, είτε στα Τοπικά, είτε ως ειδικός σύμβουλος και συνεργάτης, είτε ως απλή συμμετοχή σε φορείς και συλλόγους, είναι εδώ. Είμαστε εδώ, γιατί είμαστε ομάδα».