Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Κοινωνό των μεγάλων θεμάτων της Άρτας κατέστησε ο Δήμαρχος Χρ. Τσιρογιάννης τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκη

08 Οκτωβρίου 2018

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη είχε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε στην Άρτα.

Ο κ. Τσιρογιάννης υποδέχθηκε τον κ. Μητσοτάκη το πρωί στη Δημοτική Λαϊκή Αγορά, όπου συνάντησε και συνομίλησε με παραγωγούς και στη συνέχεια συναντήθηκαν στο Δημαρχείο, όπου και πραγματοποίησαν σύσκεψη για τα σημαντικά θέματα της Άρτας.

Μεταξύ των θεμάτων που έθεσε ο κ. Τσιρογιάννης στον κ. Μητσοτάκη ήταν:

 • Η εξασφάλιση χρηματοδότησης ποσού 50.000.000€ για τα απαραίτητα έργα διευθέτησης της Κοίτης του ποταμού Αράχθου και αντιπλημμυρικής προστασίας της Άρτας.
 • H διεκδίκηση του Δήμου για την παραχώρηση των δημόσιων παραποτάμιων εκτάσεων στο Δήμο Αρταίων, ώστε σε συνδυασμό με την Οριοθέτηση του Ποταμού Αράχθου να δοθεί η ευκαιρία στη Δημοτική Αρχή να προγραμματίσει σημαντικά αναπτυξιακά έργα για την περιοχή μας, όπως και έργα αθλητισμού και αναψυχής.
 • Η διατήρηση και η ενίσχυση της υφιστάμενης λειτουργίας του Στρατοπέδου Άρτας (ΚΕΝ) και προπάντων το να μην κλείσει, γεγονός που θα έχει πολύ σημαντικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία της Άρτας.
 • Η παραχώρηση στο Δήμο Αρταίων του Στρατοπέδου Παπακώστα, ώστε στη συνέχεια να δημιουργηθεί ένας αθλητικός πολυχώρος στη συγκεκριμένη περιοχή πχ κέντρο σκοποβολής, γήπεδα μίνι γκολφ, μπόουλινγκ, χώροι αναψυχής κ.α.
 • Η χρηματοδότηση της κατασκευής του Επιχειρηματικού Πάρκου, μέσα από το ΕΣΠΑ ή άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, οι μελέτες του οποίου έχουν ήδη ξεκινήσει.
 • Η χρηματοδότηση της κατασκευής του Μονίμου Κλειστού Εκθεσιακού Κέντρου Άρτας, η μελέτη του οποίου ξεκίνησε και θα έχει ολοκληρωθεί σε λιγότερο από ένα έτος από σήμερα.
 • Η χρηματοδότηση ενός Αναπτυξιακού Προγράμματος για τον Αμβρακικό Κόλπο που θα εστιάζει στην περιβαλλοντική «θωράκιση» και στην ανάπτυξη του Κόλπου, αλλά και των περιοχών πέριξ αυτού.
 • Η συνέχιση των εγγειοβελτιωτικών έργων στην πεδιάδα της Άρτας, η χρηματοδότηση της ασφαλτόστρωσης αγροτικών δρόμων και η χρηματοδότηση για την κατασκευή ομβροδεξαμενών, που θα λύσουν σημαντικά προβλήματα για τους αγροτό-κτηνό-πτηνοτρόφους στην Άρτα. Η ίδρυση στην Άρτα γραφείου του ΟΓΑ και του ΕΛΓΑ, στελεχωμένο από υπαλλήλους του ΟΓΑ, με τελικό σκοπό να εξυπηρετούνται οι αγρότες της Άρτας, οι οποίοι σήμερα αναγκάζονται να πηγαίνουν στα Ιωάννινα.
 • Η χρηματοδότηση για τα έργα που θα καταδείξουν οι μελέτες για την αναστήλωση του μνημείου της Παρηγορήτισσας, που αποτελεί ένα από τα παλαιότερα και σημαντικότερα σε αξία Βυζαντινά μνημεία Πανελλαδικά.
 • Η μείωση της τιμής των διοδίων στην Ιόνια Οδό, στην Εγνατία Οδό, στην Ολυμπία Οδό και στην Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και η αναγραφή της λέξης ΑΡΤΑ σε όλο το μήκος της Ιόνιας Οδού, από και προς τη γέφυρα Αντιρρίου, καθώς αποτελεί καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής μας.
 • Να υπάρξει απόφαση (ΚΥΑ) για Δωρεάν Ρεύμα σε όλους τους κατοίκους της Άρτας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με αλλαγή του Νομοθετικού Πλαισίου, ώστε να συμπεριλαμβάνονται εκτός των έργων ΑΠΕ και υδροηλεκτρικά εργοστάσια για ισχύ μεγαλύτερη των 15MW, όπως είναι αυτό του Πουρναρίου.
 • Η επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε να ολοκληρωθεί το ήδη ανακοινωθέν έργο της δημιουργίας νέου υποσταθμού της ΔΕΗ στην Άρτα από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, καθώς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον στην Άρτα για επενδύσεις σε ΑΠΕ, για να λυθεί το θέμα του κορεσμού του δικτύου της ΔΕΗ για έργα ΑΠΕ.
 • Η δημιουργία των απαραίτητων προγραμμάτων ενίσχυσης της απασχόλησης στην Άρτα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο κ. Τσιρογιάννης ξενάγησε τον κ. Μητσοτάκη στο κέντρο της Άρτας, ενώ του παρουσίασε τον αυτόματο πωλητή φυσικού χυμού πορτοκαλιού που έχουν εγκατασταθεί στο κέντρο της Άρτας με τη στήριξη του Δήμου Αρταίων.