Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Κλαδέματα και Ογκώδη Αντικείμενα – Ο Δήμος Αρταίων υπενθυμίζει.

26 Μαΐου 2020

Ο Δήμος Αρταίων υπενθυμίζει στους πολίτες την διαδικασία και τους κανονισμούς που ισχύουν, αναφορικά με τα κλαδέματα και ογκώδη αντικείμενα.

Συγκεκριμένα: 

  1. Τα απόβλητα κηπευτικών εργασιών (φύλλα, ξερά άνθη, υπόλοιπα καθαρισμού κήπων, γκαζόν κ.λ.π.) συσκευάζονται σε ανθεκτικούς, πλαστικούς σάκους, όπως τα οικιακά απορρίμματα και τοποθετούνται μέσα στους κοινούς πράσινους κάδους.
  2. Τα κλαδέματα και τα ογκώδη υπολείμματα καθαρισμού κήπων (υπόλοιπα κοπής δέντρων, θάμνων, κλαδιά κ.λ.π.), με όγκο μέχρι 2 κυβικά, συσκευάζονται σε ελαφρά δεμάτια, δεμένα με ανθεκτικό σκοινί ή σύρμα, τοποθετούνται δίπλα στον κάδο όπου και τα παραλαμβάνει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου.
  3. Οι πολίτες που θέλουν να κάνουν χρήση της Υπηρεσίας Καθαριότητας προκειμένου να συλλέξει τα κλαδέματα και τα ογκώδη αντικείμενα, πρέπει να επικοινωνούν με την Υπηρεσία στο τηλέφωνο 26810 72910 για να οριστεί η ημέρα και η ώρα αποκομιδής τους. 
  4. Δεν επιτρέπεται η αυθαίρετη εγκατάλειψή τους σε πεζοδρομία, δρόμους και πάρκα, κλπ. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, επιβάλλονται τα αναλογούντα πρόστιμα, τα οποία μπορούν και να διπλασιαστούν περίπτωση υποτροπής ή ανάλογα με τον όγκο και την έκταση της κατάληψης.

Τα παραπάνω ισχύουν σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Αρταίων.  (Αρ. Απόφασης 23/2013 ΑΔΑ: ΒΕΙΚΩΨΑ-ΕΔΜ).

«Οι εικόνες που αντικρίζουμε τις τελευταίες ημέρες δεν μας κάνουν καθόλου περήφανους, γιατί η Άρτα διακρίνεται για την ομορφιά και την καθαριότητα της. Λύσεις υπάρχουν και καλούμε τους δημότες μας να τις ακολουθήσουν. Ως Δήμος είμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας και ειδικά η υπηρεσία Καθαριότητας, Πρασίνου και Ανακύκλωσης μπορεί να εξυπηρετήσει μετά από τηλεφωνική επικοινωνία» ανέφερε σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Ανακύκλωσης, Γιώργος Μπουκουβάλας.