Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Kάτι καινούργιο έρχεται στο Παραποτάμιο Πάρκο: 1 και 2 Ιουλίου Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αλιείας με Φελλό σε Εσωτερικά Νερά

30 Ιουνίου 2023

Μια καινούργια διοργάνωση που αναμένεται να εντυπωσιάσει, έρχεται για πρώτη φορά στο Παραποτάμιο Πάρκο της Άρτας, το Σάββατο 1 Ιουλίου και την Κυριακή 2 Ιουλίου.

Πρόκειται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αλιείας με Φελλό σε Εσωτερικά Νερά, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αρταίων και η Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αλιείας (ΕΟΥΔΑ) με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου.

«Η διοργάνωση δεν θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί χωρίς την άψογη συνεργασία της Ομοσπονδίας μας και των Διοργανωτών Συλλόγων με όλους τους εμπλεκόμενους. Οφείλουμε ένα δημόσιο ευχαριστώ για την προσωπική υποστήριξη του Δημάρχου κ. Τσιρογιάννη και τη βοήθεια της Περιφέρειας Ηπείρου», σημείωσε ο Πρόεδρος της ΕΟΥΔΑ κ. Γαλήνας, ενώ τόνισε πως «προσκαλούμε όλους τους Αρτινούς να προσέλθουν στο Παραποτάμιο για να παρακολουθήσουν μια διοργάνωση, με πολύ μέλλον».

Η φιλοξενία του Πρωταθλήματος Αλιείας εντάσσεται στις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής για ανάδειξη των δυνατοτήτων της Άρτας και την προσέλκυση εναλλακτικών και βιωματικών δραστηριοτήτων για επισκέπτες και δημότες. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Δημήτρης Σφήκας: «Ως Δημοτική Αρχή πιστεύουμε ότι για να πάρει μπροστά ένας τόπος τουριστικά και αθλητικά χρειάζονται τρεις προϋποθέσεις. Οι δυνατότητες του φυσικού τοπίου, η πολιτική βούληση να κάνεις πράγματα, η στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Η παρουσία όλων μας εκεί θα είναι πολύτιμη!».

Πρόγραμμα αγώνων – Συμμετοχές

Το αγωνιστικό πρόγραμμα έχει δύο αγωνιστικές ημέρες, το Σάββατο 1η Ιουλίου ώρες 10.00-14.00 και την Κυριακή 2 Ιουλίου τις ίδιες ώρες επίσης.

Στο Πρωτάθλημα συμμετέχουν 6 Σύλλογοι: Δελφίνια Περιστερίου – ΑΝΟ Καρύστου – ΑΣΕΑ Ιωαννίνων – Τρίτων FC – ΝΟ Τζιτζιφιών Καλλιθέας – Πτολεμαΐδα FC με δύναμη 20 αθλητών από πολλές περιοχές της Ελλάδας.