Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Καθαρισμοί οικοπέδων ως μέτρο πυροπροστασίας

12 Αυγούστου 2021

Ο μη καθαρισμός των οικοπέδων επιφέρει κυρώσεις.

Ο Δήμος Αρταίων συνεχίζει τον καθαρισμό κοινόχρηστων και ιδιωτικών οικοπέδων για την «οχύρωση» του Δήμου από τον κίνδυνο πυρκαγιάς, ανεξάρτητα από τις ενέργειες των ιδιωτών και παρά την υποχρέωσή τους να προχωρήσουν οι ίδιοι στον καθαρισμό των οικοπέδων τους.

Με προσωπικό του Δήμου αλλά και με ιδιώτες με τους οποίους ο Δήμος έχει εργολαβίες έχει ήδη καθαριστεί, για τη φετινή αντιπυρική περίοδο, πολύ μεγάλο μέρος από οικόπεδα σε όλο το εύρος του Δήμου.

Επίσης, έχουν αποσταλεί περισσότερες από 1000 επιστολές σε ιδιοκτήτες ακινήτων (εάν και δεν ήταν υποχρέωση του  Δήμου), προκειμένου να τους υπενθυμιστεί η κατά το νόμο υποχρέωσή τους για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους.

Ο Δήμος Αρταίων, καλεί εκ νέου όλους τους ιδιοκτήτες να συμβάλουν στην πρόληψη των κινδύνων από πυρκαγιές, κατά κύριο λόγο με τον καθαρισμό των οικοπέδων τους.

«Παρακαλούμε για πιστή τήρηση από όλους τους δημότες προς αποφυγή επιβολής διοικητικών και ποινικών κυρώσεων. Ο Δήμος προσβλέπει στην συνεργασία των Δημοτών του και τονίζει ότι κάθε ολιγωρία είναι σε βάρος του περιβάλλοντος, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών. Κρατάμε το Δήμο μας καθαρό και ασφαλή», ανέφερε σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Καθημερινότητας και Πρασίνου, Παντελής Κωλέτσος.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρταίων, Γιώργος Τζελέπης, ανέφερε: «Η παράλειψη της υποχρέωσης καθαρισμού των οικοπέδων εντός της πόλης και των οικισμών του Δήμου Αρταίων και σε απόσταση 100 μέτρων από τα όριά τους, συνεπάγεται εκτός από τον καταλογισμό της δαπάνης καθαρισμού τους και επιβολή προστίμου στον ιδιοκτήτη τους».