Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Κανένας κίνδυνος απένταξης του έργου Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall)

02 Φεβρουαρίου 2022

Στόχος του Δήμου, το έργο να αφορά όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις και όχι λίγους και εκλεκτούς.

Δημόσια γνωστές έχουν καταστεί όλες οι κινήσεις και οι προθέσεις του Δήμου Αρταίων σχετικά με το μεγάλο έργο που υλοποιεί σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, αυτό του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Άρτας «Open Mall».

Ειδικότερα, μετά από την τεχνική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο στις 28 Ιουνίου 2021 (εκεί παρέστησαν, όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι φορείς συμπεριλαμβανομένου και του Εμπορικού Συλλόγου), αντίστοιχη ενημέρωση για όλα τα ζητήματα και την πορεία τους, υπήρξε και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21 Ιουλίου, η οποία επίσης είναι δημόσια προς όλους (Δημοτική Διαδικτυακή Τηλεόραση Άρτας ARTA WebTV) ενώ για το θέμα τοποθετηθήκαν και όλες οι Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης. Επιπλέον, ο Δήμαρχος, έχει αναφερθεί σχετικά με την εξέλιξη του έργου και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων (14/1/2022) του τηλεοπτικού σταθμού ART TV, απόσπασμα του οποίου έχει αναρτηθεί στη σελίδα του κ. Τσιρογιάννη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Στο ίδιο πνεύμα συνεργασίας, ο Δήμος στις 6/7/2021, απέστειλε προς τον Εμπορικό Σύλλογο τη σχετική μελέτη, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και στο ΤΕΕ – Παράρτημα Άρτας για τις τυχόν παρατηρήσεις τους.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Αρταίων, ξεκαθαρίζει ότι το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου δεν απεντάσσεται από κανένα πρόγραμμα χρηματοδότησης. Το ακριβώς αντίθετο μάλιστα συμβαίνει, αφού οι υπηρεσίες του Δήμου εργάζονται ώστε το Open Mall να αφορά ενιαία την αναβάθμιση του συνόλου του πεζοδρομημένου εμπορικού κέντρου της Άρτας, έκτασης 20.000 τ.μ.

Όπως έχει δηλώσει και ο Δήμαρχος κατά το παρελθόν: “Εμείς τις επιχειρήσεις τις βλέπουμε ενιαία. Όσοι φωνάζουν είναι αυτοί που θέλουν τους εμπόρους σε δύο ταχύτητες: τους προνομιούχους και τους ριγμένους”.

Για όλα αυτά, η Δημοτική Αρχή σκοπεύει να απευθυνθεί στην ολομέλεια του Εμπορικού Συλλόγου το επόμενο διάστημα, για να φανεί ποιοι θέλουν μια συνολική αναβάθμιση του εμπορικού κόσμου της πόλης, που με την πανδημία χρειάζονται μια σοβαρή “ένεση ανάκαμψης” και ποιοι χρησιμοποιούν τη θέση τους για να διαιωνίσουν προνόμια που ήδη έχουν.