Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Και νέες παρεμβάσεις στην πόλη της Άρτας

18 Ιανουαρίου 2021

Ξεκινούν οι εργασίες κατεδάφισης του ρυμοτομούμενου κτίσματος στο ευρυχώριο του Αγίου Κωνσταντίνου μπροστά από το Μικρό Θεατράκι.

Ένα ακόμη έργο από τον Δήμο Αρταίων μπήκε στην τελική φάση ολοκλήρωσης, με την υπογραφή της σύμβασης από τον Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη και τον εργολάβο του έργου, παρουσία και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Δημήτρη Σφήκα.

Πρόκειται για ασφαλτοστρώσεις οδών, κατασκευή τοιχίων, τσιμεντοστρώσεις και αλλά τεχνικά έργα στον Δήμο Αρταίων, που αποβλέπουν στην αναβάθμιση της καθημερινότητας και της ασφάλειας στην πόλη.

Με προϋπολογισμό 300.000,00 ευρώ και πιστώσεις ΣΑΤΑ του Δήμου Αρταίων, πρόκειται να γίνουν οι εξής παρεμβάσεις:

  1. Κατεδάφιση του ρυμοτομούμενου κτίσματος στο ευρυχώριο του Αγίου Κωσταντίνου στην πόλη της Άρτας μπροστά από το Μικρό Θεατράκι.
  2. Ασφαλτόστρωση των οδών Καμηλών – Στουδίτου – Ιασίου, την άνοδο της μονής Σέλτσου (πίσω από ιδιοκτησία Σουραβλιά), το χώρο μέσα στο γήπεδο Άρτας στην περιοχή της πλευρικής εισόδου αυτού, την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη και σε περιοχή των Κωστακιών.
  3. Κατασκευή δύο τοιχίων στην οδό Λόρδου Βύρωνος και σε μία μικρή πάροδο της οδού.
  4. Δημιουργία πεζοδρόμου στην πλατεία της ιστορικής Γέφυρας Άρτας με την παράλληλη κατεδάφιση υπάρχοντος λαμαρινοσκεπούς κτίσματος.
  5. Διόρθωση υπαρχόντων τσιμεντοστρώσεων στην οδό Σεφέρη και Κανάρη.
  6. Κατασκευή του ευρυχωρίου στην διασταύρωση των οδών Περιφερειακής οδού και Ραδοβιζίων.
  7. Κατεδάφιση ετοιμόρροπου κτίσματος στον Αμμότοπο Άρτας.