Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ισχυρό μήνυμα εθελοντισμού έστειλαν εκατοντάδες Αρτινοί στη δράση του Let’s Do It που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων

08 Απριλίου 2019

Ένα ισχυρό μήνυμα εθελοντισμού έστειλαν πολλοί συμπολίτες που συμμετείχαν στην δράση εθελοντικού καθαρισμού Let’s Do It, που διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Αρταίων και η οποία περιλάμβανε εθελοντικό καθαρισμό του παραποτάμιου πάρκου.

Το ραντεβού είχε δοθεί για τον χώρο στάθμευσης απέναντι από την πλατεία Ζέρβα, όπου πάνω από 160 συμπολίτες καθάρισαν το παραποτάμιο πάρκο. Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος μεμονωμένων εθελοντών, καθώς και μαθητές και γονείς από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας, ο Σύλλογος «Σκοπευτήριο», οι «Κομμωτές Καρδιάς», ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας, τα Krotal Arta, καθώς και στελέχη του Δήμου Αρταίων.

«Η συμμετοχή των συμπολιτών στην δράση που διοργανώσαμε για 3η συνεχόμενη χρονιά ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική. Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής και εμείς στο Δήμο Αρταίων δείχνουμε εμπράκτως ότι προσπαθούμε να αναπτύξουμε αυτή τη συνείδηση και τη στάση ζωής. Η δύναμη του εθελοντή είναι η μεγαλύτερη και ισχυρότερη για μια κοινωνία. Παράλληλα, με τη δράση μας αυτή στέλνουμε και ένα μήνυμα συνεργασίας για να κρατήσουμε την Άρτα καθαρή. Επειδή ο Δήμος δεν παράγει σκουπίδια, αλλά είναι υποχρεωμένος για την αποκομιδή τους, παρακαλούμε όλους τους συμπολίτες να εναποθέτουν τα σκουπίδια  μέσα στους κάδους απορριμμάτων. Αυτό δεν είναι μόνο δείγμα παιδείας και πολιτισμού, αλλά και ευθύνη όλων μας για να συμβάλλουμε όλοι μαζί σε μια ακόμη πιο καθαρή Άρτα» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Τράμπας, Γιώργος Λιλής και Δημήτρης Σφήκας, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κώστας Χαρακλιάς και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Κοινωνικών Θεμάτων Άννα Κουτρούμπα. Ο Δήμος Αρταίων ευχαριστεί θερμά όλους όσους έδωσαν το «παρών» σε μια ακόμη δράση, καθώς και τις «Πηγές Κωστηλάτας», που προσέφερε τα νερά και την «Sanitas» που προσέφερε τις σακούλες.

To Let’s do it αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα εθελοντισμού, αλλά και βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.