Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού και επιχειρηματικότητας για μαθητές Λυκείου, φοιτητές και ανέργους την Παρασκευή

28 Νοεμβρίου 2018

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 ο Δήμος Αρταίων διοργανώνει  στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας και ώρα 10.00 πμ. έως 1.00 μμ.. εκπαιδευτική ημερίδα, σε συνεργασία με το Learning Business (με το οποίο έχει υπογραφεί σχετική σύμβαση) σχετικά με την επιχειρηματικότητα και τον προσανατολισμό καριέρας για μαθητές Λυκείων, φοιτητές και ανέργους.

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδος, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και θα πραγματοποιηθεί επαφή μαθητών Λυκείου με τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την επιχειρηματικότητα

Η δράση περιλαμβάνει προβολές βίντεο σε ένα πρωτότυπο ντοκιμαντέρ όπου έμπειροι επιχειρηματίες και managers μοιράζονται με τα παιδιά το δικό τους παράδειγμα επαγγελματικής επιτυχίας, ενημερώνουν για τη δραστηριότητα της εταιρείας που εκπροσωπούν καθώς και τα καθήκοντα της θέσης τους. Έτσι οι μαθητές έρχονται σε επαφή με την πραγματική εικόνα της αγοράς εργασίας αφού συνομιλούν με τους ίδιους τους ανθρώπους της.

Επιπλέον, το πρόγραμμα φιλοξενεί και ομιλητές οι οποίοι απαντούν σε ερωτήσεις μαθητών και λύνουν απορίες τους σχετικά με τη σωστή συμπλήρωση βιογραφικού, τις δεξιότητες που απαιτούνται για να επιτύχει κάποιος επαγγελματικά καθώς και συμβουλές γύρω από τα επαγγέλματα του μέλλοντος

Μερικά από τα πρόσωπα που φιλοξενούνται στις βιντεοσκοπημένες ομιλίες στο α’ μέρος του προγράμματος είναι οι: Σπήλιος Λαμπρόπουλος, Δ/ντης προϊόντων ψυχαγωγίας Public, Ναυσικά Πανούση, Δ/ντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας και Κύπρου Pepsico, Θανάσης Καρακάσης, Εμπορικός Οικονομικός Δ/ντης Ελλάδας και Κύπρου Pepsico, Αδαμόπουλος Γιάννης, π.Πρόεδρος Δικηγόρων Ελλάδας, Σταύρος Γκέσουρας, Γενικός Δ/ντης Premier Tax Free.

Στη συνέχεια μέσω Skype θα φιλοξενηθούν οι εξής ομιλητές: Θωμάς Υφαντίδης, Συνεργάτης στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού στην εταιρεία Pepsico και Δέσποινα Γιαννούλη, Υπεύθυνη Τομέα Εκπαίδευσης της Pepsico.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, Αρχισυντάκτης στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο οποίος θα απαντήσει σε ερωτήσεις μαθητών. Συντονίστρια της δράσης θα είναι η Δέσποινα Μαγκανάρη, Υπεύθυνη Εταιρείας DnD Projects.