Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ηλεκτρονικές αιτήσεις και πληρωμές από το αναβαθμισμένο arta.gr 24ώρες 7 ημέρες την εβδομάδα

26 Σεπτεμβρίου 2022

Χρ. Τσιρογιάννης: «Εξωστρέφεια, διαφάνεια, άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη»

Στο πλαίσιο της εβδομάδας κινητικότητας παρουσιάστηκε και επίσημα η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Αρταίων (www.arta.gr) στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και σε ζωντανή μετάδοση στο ArtaWebTV, παρουσία Αντιδημάρχων και Διευθυντριών των Υπηρεσιών του Δήμου. Τη νέα ιστοσελίδα την έχουν δει ήδη οι δημότες της Άρτας κι έχει αποκομίσει θετικά σχόλια με το μοντέρνο στυλ της.

Όπως τονίστηκε στην παρουσίαση η νέα σελίδα συμμορφώνεται με το Ελληνικό Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και δημιουργήθηκε με ανοιχτά λογισμικά ανοικτού κώδικα. Επειδή όλο και περισσότεροι χρήστες περιηγούνται στις ιστοσελίδες από κινητές συσκευές, η σελίδα προσαρμόζεται αυτόματα στις οθόνες των κινητών και των τάμπλετ, ένας σχεδιασμός που ονομάζεται responsive design. Επίσης αναβαθμίστηκε στο νέο πρωτόκολλο ασφαλείας https, καθώς πολλοί περιηγητές ιστού όπως το chrome καταργούν την πρόσβαση σε σελίδες που δεν το υποστηρίζουν, ενώ όσον αφορά τα τεχνικά, η φιλοξενία της ιστοσελίδας μεταφέρθηκε στους κρατικούς server του G-Cloud για τους οποίους δεν υπάρχει ετήσιο κόστος για τον Δήμο.

Η ιστοσελίδα είναι φιλική στα άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ προστέθηκε χάρτης με σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου, όπως είναι τα σημεία wifi και άλλα.

Εμφανίζονται χρήσιμες πληροφορίες για κάθε Δημοτική Ενότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας των αντίστοιχων ΚΕΠ, καθώς και τα στοιχεία όλων των Δημοτικών Επιχειρήσεων, Οργανισμών, Δομών και Υπηρεσιών του Δήμου, ώστε η σελίδα να λειτουργεί σαν ένα κεντρικό σημείο σύνδεσης όλων των φορέων που λειτουργούν στον Δήμο.

Το οργανόγραμμα των υπαλλήλων του Δήμου είναι δυναμικό και εύχρηστο, ώστε ο πολίτης να βρίσκει εύκολα τα στοιχεία επικοινωνίας της διεύθυνσης, του τμήματος ή ακόμη και του υπαλλήλου που είναι αρμόδιος για το κάθε θέμα.

Η αναζήτηση αποφάσεων των συλλογικών οργάνων είναι πλέον υπόθεση λίγων κλικ με το εργαλείο αναζήτησης αποφάσεων που βασίζεται στη Διαύγεια, ενώ στην ιστοσελίδα υπάρχει η online πορεία προϋπολογισμού που συνδέεται με το πρόγραμμα οικονομικών που λειτουργεί εσωτερικά στον Δήμο.

Οι ηλεκτρονικές πληρωμές και αιτήσεις θα συμβάλλουν στην εξυπηρέτηση του πολίτη, καθώς δεν θα χρειάζεται να έρθει αυτοπρόσωπα στο Δημαρχείο για να υποβάλει μια αίτηση ή να πληρώσει μια οφειλή αλλά θα μπορεί να το κάνει εύκολα και από οπουδήποτε.

Τέλος, φυσικά μπορείτε να ενημερώνεστε για την επικαιρότητα, με όλα τα τελευταία νέα, τις προκηρύξεις και τα έργα που τρέχουν στο Δήμο Αρταίων, τις διαβουλεύσεις που πραγματοποιούνται, καθώς μπορείτε επίσης να συνδεθείτε και με όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει ο Δήμος Αρταίων (Facebook, Instagram, YouTube, Viber).

«Δεσμευτήκαμε για έναν Δήμο που ακούει και που βρίσκεται κοντά στον πολίτη. Παρουσιάσαμε την ανανεωμένη Διαδικτυακή μας Πύλη, με ακόμη περισσότερη διαφάνεια, λειτουργικότερη, φιλικότερη για τους Δημότες και τους Επισκέπτες. Απόλυτα συμμορφωμένη με το Ελληνικό Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και χρησιμοποιεί διεθνή πρότυπα. Μέσα από την νέα ιστοσελίδα ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει και να βρει τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Δήμος μας σε πολλά επίπεδα:

  • να ενημερωθεί για θέματα επικαιρότητας
  • να διεκπεραιώσει θέματα μέσω ηλεκτρονικής διακυβέρνησης
  • με ασφάλεια 24 ώρες το 24ωρο  
  • φιλική προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Όλα αυτά που δεσμευθήκαμε, σήμερα είναι πραγματικότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης.