Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ικανοποίηση για την πορεία υλοποίησης του αρδευτικού έργου στον οικισμό Αμπέλια Αμμοτόπου

19 Νοεμβρίου 2018

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Πολύ σημαντικό έργο για τους αγρότες της περιοχής»

Με αφορμή την ανάδειξη αναδόχου για το έργο άρδευσης 650 στρεμμάτων στα Αμπέλια Αμμοτόπου, στη θέση «Μπούφος», με προϋπολογισμό 1.054.000 ευρώ η Δημοτική Αρχή Αρταίων θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν και συνέβαλαν στην εξέλιξη αυτή.

Να σημειωθεί ότι η Δημοτική Αρχή ολοκλήρωσε τις σχετικές μελέτες τις οποίες υπέβαλε στην Περιφέρεια Ηπείρου για ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.), απ΄ όπου και τελικά χρηματοδοτείται, με προϋπολογισμό 1.054.000 ευρώ.  Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει έργα άρδευσης, ανακατασκευή οικίσκου αντλιοστασίου στην περιοχή της γεώτρησης για τη στέγαση του Η/Μ εξοπλισμού, συλλογικό δίκτυο μεταφοράς και διανομής νερού προς άρδευση κ.α.

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την πορεία υλοποίησης ενός πολύ σημαντικού έργου,  το οποίο θα βοηθήσει καίρια και αποτελεσματικά τους αγρότες της περιοχής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη για την προώθηση του από 3/5/2017 αιτήματός μας για τη χρηματοδότηση του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και την ανάδειξη του αναδόχου του έργου, καθώς και τον πρώην Δήμαρχο Ιωάννη Παπαλέξη για την έναρξη εκπόνησης των σχετικών μελετών που κόστισαν 30.000 ευρώ για το Δήμο Αρταίων, καθώς και τους τοπικούς παράγοντες για την στήριξη του εν λόγω αιτήματος. Ως Δημοτική Αρχή μέλημά μας είναι να υλοποιούμε όσο το δυνατόν περισσότερα έργα και παρεμβάσεις που έχει ανάγκη η Άρτα, σε συνεργασία με όλους τους φορείς και αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.