Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ηχηρό το μήνυμα του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου «Ούτε μια λιγότερη»

21 Σεπτεμβρίου 2021

Μια μοναδική βραδιά με ηχηρό το μήνυμα «Oύτε μια λιγότερη» με υπέροχες μουσικές νότες, θεατρικά, φωτογραφικό υλικό, από τον Φωτογραφικό Σύλλογο Άρτας Φώτο Άρτ και  την φωτογραφική ομάδας ΦΟΑ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στον αύλειο χώρο της Παρηγορήτισσας.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης του Δήμου Αρταίων διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία την εκδήλωση για την βία κατά των, «Ούτε μια λιγότερη» με την συμμετοχή θεατρικών εργαστήριων θεατρικών ομάδων και Αρτινών καλλιτεχνών.

Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Χριστόφορος Σιαφάκας επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου μας μέσα από τις υπηρεσίες που προσφέρει και με την συνεργασία του με άλλες υπηρεσίες χειρίζεται με απόλυτη εχεμύθεια όλες τις υποθέσεις. Πολλές γυναίκες επιστρέφουν στο ίδιο περιβάλλον αναμφισβήτητα από φόβο αλλά και ανασφάλεια, το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου είναι εδώ και δίπλα σε όποιον το έχει ανάγκη». Ενώ δεν παρέλειψε να διαβάσει την επιστολή που απέστειλε ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη στο Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη με τον οποίο διατηρούν ιδιαίτερη φιλία εξαιτίας και της αδελφοποίησης των δυο Δήμων.

Ακολούθησαν θεατρικά από τους : Θεατρικό Εργαστήρι  Συλλόγου “O Σκουφάς” με σκηνοθεσία: Έλλη Μάνθα, Επιμέλεια κειμένου: Φωτεινή Τσαδήμα Βοηθός σκηνής: Θεοδώρα Σερέτη, υπεύθυνη θεατρικού Εργαστηρίου: Ειρήνη Νάκου με την Επιμέλεια κοστουμιών, σκηνικών αντικειμένων και μουσικής: Η ομάδα. Έπαιξαν Φωτεινή Τσαδήμα, Παντελή Σιώζος, Χρυσάνθη Γαλάνη, Βάσω Καραβασίλη, Γεωργία Φωτακοπούλου. Η Θεατρική Ομάδα «ΥΦΟ-ΠΟΙΟΙ» Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου «Νικολάου Σκουφά» Σκηνοθεσία: Αφροδίτη Κατσαούνου Ερμηνεία: Δώρα Νάνου, Αν αργήσω κοιμήσου, Άκης Δήμου, απόσπασμα, Μουσική: Παναγιώτης Ντούλας, Θεατρική Ομάδα Υπόθεσις 19, Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας, Σκηνοθεσία: Αφροδίτη Κατσαούνου, Ερμηνεία: Άννα Κάκκου, η ζωή με τον Λευτέρη, Αντώνης Τσιπιανίτης απόσπασμα, Μουσική: Παναγιώτης Ντούλας.

Στην συνέχεια  της εκδήλωσης ακολούθησε το μουσικό πρόγραμμα από εκλεκτούς Αρτινούς καλλιτέχνες να παρουσιάζουν τραγούδια που έμειναν ανεξίτηλα στον χρόνο και στο πέρασμά τους, και συγκεκριμένα τους Λαμπρινή Λάμπρου – Βίβιαν Γκολομάζου – Γιάννης Παπαθανασίου, Γιώργος Βάνας – Ρόη Καλύβα, Γιάννης Σιδεράκης, Στάθης Αρτινός, Κολιούλης Χρήστος, Τσίρκας Μάριος – Βλαχοπάνος Χρήστος, Νίκος Μπαλτζώης – Πάνος Δημητρούλας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων,  ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Χρήστος Γκόκας, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Χριστόφορος Σιαφάκας, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Κατέρης, η αναπληρώτρια Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Περιφέρειας Ηπείρου κα. Παναγιώτα Μητροκώστα, η Πρόεδρος στο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας Ηπείρου Μαρία Τσολάκη, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Χαρακλιάς και Γιώργος Πανέτας, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ ΟΤΑ, Μιχάλης Κοτασρίνης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κώστας Ζέρβας, οι Επικεφαλής των Παρατάξεων Δημοτική Αναγέννηση και Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή, Τζένη Ταπραντζή  και Λίτσα Κιτσαντά αντίστοιχα, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, η Διευθύντρια της Κοινωνικής Μέριμνας Παιδείας και Αθλητισμού, Μαριάννα Βασιλάκη, η Προϊσταμένη του Τμήματος κα. Μωραΐτη, στελέχη της Υπηρεσίας, εκπρόσωποι Αρτινών Συλλόγων και Φορέων καθώς και πολλοί δημότες.

Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί τους Αρτινούς καλλιτέχνες, τις θεατρικές ομάδες και εργαστήρια, τις φωτογραφικές ομάδες, το προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου του Δήμου Αρταίων, όλους όσους συμμετείχαν και εργαστήκαν, για να πραγματοποιηθεί αυτή η πολύ σημαντική εκδήλωση και όλους τους δημότες που τίμησαν με την παρούσα τους την εκδήλωση.