Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Η Άρτα γιορτάζει την Πολιούχο της Αγία Θεοδώρα

07 Μαρτίου 2019

Με κάθε επισημότητα θα εορταστεί την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 η Πολιούχος Άρτης Αγία Θεοδώρα.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Καθαρά Δευτέρα

18:00 :   Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντων των Σεβασµιωτάτων Μητροπολιτών Διδυµοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαµασκηνού, πρώην Aρτης κ.κ. Ιγνατίου  και Άρτης κ.κ. Καλλινίκου.

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

07:00 :   Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων των Σεβασµιωτάτων Μητροπολιτών πρώην Άρτης κ.κ. Ιγνατίου, Διδυµοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαµασκηνού και Άρτης κ.κ. Καλλινίκου.

10:30 :   Λιτάνευση τηz Ιεράς Εικόνας και της Λάρνακας της Αγίας Θεοδώρας, συνοδεία των Φιλαρµονικών του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Aρτας «Ο Σκουφάς», της 8ης Μηχανοποιηµένης Ταξιαρχίας και του Δήµου Ιωαννιτών.

ΠΕΡΑΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ώρα 10:00 π.µ.

 19:00 :  Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας – Eγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας Άγιον Όροç, Παναγιώτηç Βοκοτόπουλοç, Φωτογραφίεç, 1956-2001, Διοργάνωση Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρταz σε συνεργασία µε την Ι. Μητρόπολη Άρτας, την Αγιορείτικη Εστία και τον Δήµο Αρταίων.

Υπενθυμίζεται, ότι λόγω της εορτής της Πολιούχου Άρτης Αγίας Θεοδώρας στις 11 Μαρτίου (ημέρα η οποία συμπίπτει με την Καθαρά Δευτέρα), η Εορτή μεταφέρεται για τις 12 Μαρτίου, όχι όμως και η αργία. Ο Δήμος Αρταίων επικοινώνησε με το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο κατέστησε σαφές με το υπ’ αρίθμ. πρωτ. 9920 έγγραφο του, πως «δυνατότητα μεταφοράς αργίας σε άλλη ημέρα σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις δεν παρέχεται».

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων εντός της πόλεως της Άρτας.