Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Η Άρτα αποκτά ένα ακόμη Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς με τις πλέον σύγχρονες και ποιοτικές προδιαγραφές

07 Νοεμβρίου 2022

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα κάνει ο Δήμος Αρταίων για την προστασία, φύλαξη και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων, μετά και την δημοπράτηση του νέου Καταφυγίου, την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022.

Το έργο με προϋπολογισμό 811.000 ευρώ και με τον Δήμο να καλύπτει ο ίδιος τα παραπάνω από τα μισά χρήματα (439.000,00 ευρώ για την ακρίβεια) αλλά και 372.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», αναμένεται να αλλάξει τα πάντα για τους μικρούς τετράποδους φίλους. Το Καταφύγιο θα καλύπτει μια δημοτική έκταση 205 τετραγωνικών μέτρων, εκτός των ορίων οικισμού και εκτός σχεδίου πόλης, στην περιοχή Ρόκκα.

Ειδικότερα, η δημοπράτηση περιλαμβάνει την κατασκευή, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, την προμήθεια και τον εξοπλισμό των εγκαταστάσεων του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Ο χώρος θα περιλαμβάνει ισόγειο συγκρότημα κτιρίων με κτίριο διοίκησης, ιατρείο, και τα δύο κτίρια φιλοξενίας.

Ο Δήμος Αρταίων θέτει τις βάσεις μιας πιο πολιτισμένης αντιμετώπισης των αδέσποτων ζώων, ενώ παράλληλα επιδιώκει την ενημέρωση, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων καθώς και την προώθηση της υιοθεσίας.

Η προκήρυξη για την ανάθεση του έργου και η σχετική διαγωνιστική διαδικασία έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα https://www.arta.gr, στην κατηγορία Επικαιρότητα- Προκηρύξεις.