Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Γιορτή Παράδοσης στην πλατεία Αγίας Θεοδώρας

19 Απριλίου 2024

Πολιτιστικό Αντάμωμα μουσικής και χορού από το Δήμο Αρταίων

Ήταν μια όμορφη βραδιά γεμάτη νιάτα και κέφι, η γιορτή που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων, με πρωτοβουλία του Τμήματος Τουριστικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης και της Αντιδημάρχου κ. Μαίρης Λυγούρα και η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου στην πλατεία της Αγίας θεοδώρας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν το 7ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας και οι τοπικοί Σύλλογοι «Μακρυγιάννης», το Λύκειο των Ελληνίδων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γραμμενίτσας «Το Γαϊτανάκι» .

Η πλατεία γέμισε με μουσικές, ρυθμούς και χορούς της Ελλάδας, καθώς οι συμπολίτες μας και οι επισκέπτες ενώθηκαν για να γιορτάσουν τον πολιτισμό και τη παράδοση. Οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας στα πλαίσια της εκπαιδευτικής τους εκδρομής στην πόλη μας, μάς ταξίδεψαν μέσω του χορού, από την Κρήτη, στη Θεσσαλία έως και τα Επτάνησα. Οι τοπικοί Σύλλογοι χόρεψαν χορούς της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης. Πολλοί ήταν οι συνδημότες μας που παρακολούθησαν την εκδήλωση και ενθάρρυναν με χειροκροτήματα τους χορευτές.

Τέλος, οι μαθήτριες και οι μαθητές του καλεσμένου Γυμνασίου και οι χορευτές όλων των Συλλόγων, έκαναν τον κύκλο και χόρεψαν μαζί, ενώ παράλληλα αντάλλαξαν εμπειρίες και γνωρίσματα για τον τοπικό πολιτισμό. Με το άναμμα των φαναριών, τα οποία πλημμύρισαν τον Αρτινό ουρανό, έδωσαν την υπόσχεση για το επόμενο χορευτικό τους ραντεβού.

Το Αντάμωμα αποτέλεσε ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πως ο πολιτισμός μπορεί να ενώσει ανθρώπους και να δημιουργήσει δεσμούς κοινότητας.

Ο Δήμος Αρταίων εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι συνέβαλαν στην οργάνωση για την επιτυχή διεξαγωγή αυτής της όμορφης εκδήλωσης. Στηρίζουμε τον πολιτισμό μας, προβάλλουμε την πλούσια κληρονομιά μας και δημιουργούμε γέφυρες που ενώνουν διαφορετικές παραδόσεις του τόπου μας.