Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Γίνεται πιο «φωτεινό» το κέντρο της πόλης με νέα led

30 Νοεμβρίου 2023

Εντάχθηκε το έργο 2,8 εκ. ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2021-2027».

Νέα φωτιστικά τύπου led συνολικού προϋπολογισμού 2,8 εκατομμύρια ευρώ, θα αποκτήσει η Άρτα, ύστερα και από την ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2021-2027».

Ειδικότερα πρόκειται να εγκατασταθούν 265 φωτιστικά σώματα με τεχνολογία led προς αντικατάσταση των παλιών φωτιστικών σωμάτων, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, σε οδούς και πλατείες. Τα χαρακτηριστικά των φωτιστικών, προέκυψαν από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, ώστε να συνάδει με την όλη ανάπλαση του κέντρου της πόλης που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή. Η κίνηση αυτή έχει πολλαπλά οφέλη, αρχικά την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής και την βελτίωση του φωτισμού, την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας η οποία έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα προς το δημότη, ενώ στα πλαίσια του έργου προβλέπεται και η απόκτηση συστήματος τηλεδιαχείρισης, προκειμένου να υπάρχει έλεγχος των καταναλώσεων του νέου συστήματος.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται:

Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων led με τους ιστούς, προς αντικατάσταση των υπαρχόντων, στις πλατείες Σκουφά, Κιλκίς, Παντοκράτορα, Εθνικής Αντιστάσεως, Μονοπωλίου, Μεταξά, Αγ. Νικολάου, ευρυχώριο Φιλελλήνων καθώς και στις οδούς: στον κεντρικό πεζόδρομο της οδού Σκουφά, Παντοκράτορος, Αλεξοπούλου, Κουμουνδούρου, Νόρμαν, Ξενοπούλου, Σταματελοπούλου, Κωλέττη, Κασοπίτρας, Αγ.Βασιλείου, Αγ.Νικολάου, Μανωλάκη, Πριοβόλου, Ψαρρών, Κοσμά Αιτωλού, Καραϊσκάκη, Καραπάνου, Μάτσου, Κ. Παλαμά και Αγ. Κων/νου.

Η προμήθεια φωτιστικών led αξονικού φωτισμού προς αντικατάσταση των υπαρχόντων στις οδούς: Φιλελλήνων, Μακρυγιάννη, Β. Κωνσταντίνου, Αμβρακίας, Τζαβέλλα, Γριμπόβου, Β. Πύρρου, Γκοτζούλα, Κ. Παλαμά, Μανέγα, Σπ. Λάμπρου, Αγ. Σοφίας και Μουργκάνας.