Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Για έκτακτες περιπτώσεις και μόνο, η προσέλευση των πολιτών στις Υπηρεσίες του Δήμου Αρταίων

16 Μαρτίου 2020

Για έκτακτες περιπτώσεις και μόνο, η προσέλευση των πολιτών στις Υπηρεσίες του Δήμου Αρταίων.

Ο Δήμος Αρταίων στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την προστασία της δημόσιας υγείας από την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, σας ενημερώνει για τα παρακάτω :

1.Τηλεφωνική και ηλεκτρονική εξυπηρέτηση

Αναστέλλει από σήμερα Δευτέρα 16 Μαρτίου την αυτοπρόσωπη εξυπηρέτηση των δημοτών με τις Υπηρεσίες στο χώρο του Δημαρχείου.

Η εξυπηρέτηση των πολιτών με τις Υπηρεσίες του Δήμου Αρταίων θα γίνεται τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά και με φυσική παρουσία αποκλειστικά και μόνο για έκτακτες περιπτώσεις από την πίσω είσοδο του Δημαρχείου.

2.Κέντρο Κοινότητας

Παρατείνεται για έναν (1) μήνα, η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, οι οποίες έληξαν τον Φεβρουάριο.

Παρατείνεται για έναν (1) μήνα, η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων για το Επίδομα στέγασης, οι οποίες λήγουν εντός του Μαρτίου του 2020

Η προθεσμία των τριών (3) μηνών που προβλέπεται για την υποβολή αίτησης χορήγησης του επιδόματος γέννησης, αναστέλλεται από την 1η Μαρτίου ως και την 30η Απριλίου του τρέχοντος έτους. Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, αναστέλλεται και η δίμηνη προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών στα Κέντρα Κοινότητας

Αναβάλλεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020 η συνεδρίαση των υγειονομικών επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) για την εξέταση αιτήσεων παράτασης αναπηρικών παροχών σύνταξης.

Στις περιπτώσεις λήξης, μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, δικαιώματος σε παροχές λόγω αναπηρίας και εφόσον εκκρεμεί, χωρίς υπαιτιότητα των ενδιαφερομένων, στις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές των ΚΕ.Π.Α. ιατρική κρίση κατ’ εφαρμογή της διάταξης του προηγούμενου εδαφίου, παρατείνεται για τρεις (3) μήνες η καταβολή της αναπηρικής παροχής.

3.Κέντρα εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)

Θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή, με ωράριο 7.30 πμ έως 15.00 μ.μ.

Η προσέλευση των πολιτών θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής προσυνεννόησης (ραντεβού), ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και ο συνωστισμός και να διεκπεραιώνονται χωρίς καθυστερήσεις και αναμονή τα αναγκαία αιτήματα των πολιτών. Επίσης αρκετές υπηρεσίες των ΚΕΠ μπορούν να διεκπεραιωθούν και μέσω της  πύλης «ΕΡΜΗΣ» (ermis.gov.gr).

4.Ανταποκριτές του ΟΓΑ

θα λειτουργούν μόνο για έκτακτες περιπτώσεις και στα τηλέφωνα :

2681362006, Fax: 2681362010

ΟΓΑ Ηπείρου: 2651370800 – 70815, Fax: 2651031079.