Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Για δεύτερη θητεία Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, ο Κώστας Τράμπας

09 Ιανουαρίου 2022

Χρ.Τσιρογιάννης: «Με έντιμες αντιπαραθέσεις ιδεών και επιχειρημάτων με σκοπό τη γόνιμη συνεργασία, για το καλό της Άρτας και των Αρτινών».

Με το ξεκίνημα της νέα χρονιάς και πιο συγκεκριμένα το πρωί της Κυριακής 9 Ιανουαρίου 2022, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκαν οι διεργασίες εκλογής του νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της συνεδρίασης και κατά την είσοδο των Συμβούλων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου, πραγματοποιήθηκαν rapid test στην είσοδο του Δημαρχείου.

Ο Δήμαρχος Αρταίων, αφού καλωσόρισε τα μέλη του Συμβουλίου ευχόμενος το 2022 να είναι μια χρονιά υγείας και ευημερίας αναφέρθηκε στην εκλογική διαδικασία:

«Μετά από μια δύσκολη χρονιά, η Άρτα υποδέχθηκε το 2022 με ομορφιά, Τέχνη και αισιοδοξία. Θέλω να ευχηθώ στον κάθε συνάδελφο Δημοτικό Σύμβουλο, η νέα χρονιά να του φέρει υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευημερία. Δεν πρέπει να ξεχνούμε όσοι είμαστε σ’ αυτή την αίθουσα, πως οι θέσεις και τα αξιώματα μας είναι εφήμερα. Όμως η Αρτινή καταγωγή μας είναι αμετάκλητη. Όταν το συνειδητοποιήσουμε αυτό, είμαι βέβαιος πως θα συνειδητοποιήσουμε πως όσα μας ενώνουν είναι περισσότερα απ’ όσα μας χωρίζουν. Αλλά και για αυτά ακόμη, το Δημοτικό μας Συμβούλιο έχει βρει τον τρόπο υπό την Προεδρία του Κώστα Τράμπα, να τα λειαίνει, να τα εκπολιτίζει, να τα συζητά εντός πλαισίου θεσμικής σοβαρότητας. Αυτή είναι μια δημόσια αναγνώριση που οφείλουμε όλοι, στον Πρόεδρο μας. 

Σας καλώ όλους, λοιπόν, έχοντας συνείδηση των παραπάνω, να δώσουμε προτεραιότητα στο έργο που θα παράγουμε, με ευθύνη, ανιδιοτέλεια και συνεργασία. Να παραμερίσουμε αλαζονικές συμπεριφορές, να βάλουμε σε δεύτερη μοίρα παραταξιακές και κομματικές στρατηγικές, καθώς και προσωπικές φιλοδοξίες. 

Με έντιμες αντιπαραθέσεις ιδεών και επιχειρημάτων με σκοπό τη γόνιμη συνεργασία, για το καλό της Άρτας και των Αρτινών, ας καλωσορίσουμε τη νέα θητεία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων.

Θέλω να ευχηθώ στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους καλή δύναμη και συνεργασία, για μια γόνιμη και παραγωγική θητεία».

Κατά τις σημερινές αρχαιρεσίες για το Δήμο Αρταίων προέκυψαν τα εξής:

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη με 19 ψήφους ο Κωνσταντίνος Τράμπας, Αντιπρόεδρος Δ.Σ εξελέγη, με 16 ψήφους ο Απόστολος Πλατσούκας και Γραμματέας Δ.Σ εξελέγη με 24 ψήφους, η κα. Βικτωρία Βασιλάκη – Μητρογιώργου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνέχεια εξέλεξε τα μέλη της  Οικονομικής Επιτροπής και της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, οι οποίες έχουν  την εξής σύνθεση:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Τσιρογιάννης Χρήστος, Πρόεδρος
Σιαφάκας Χριστόφορος
Λιόντος Νικόλαος
Πανέτας Γιώργος
Χαρακλιάς Κωνσταντίνος
Ταπραντζή Πολυξένη
Αγγέλης Χρήστος
Νταλάκας Δημήτριος
Καλλώνης Στράτος

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Τσιρογιάννης Χρήστος, Πρόεδρος
Κοτσαρίνης Μιχάλης
Χρηστούλης Σωτήρης
Κωλέτσος Παντελής
Σφήκας Δημήτρης
Χουλιάρα Χαρίκλεια
Σκανδάλης Ευάγγελος
Καραγέωργος Γιώργος
Ζιώβας Βησσαρίων

Ο κ. Τράμπας, μετά την εκλογή του ως Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων, ανέφερε σε δήλωση του τα εξής:

«Θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη για την πολύ τιμητική πρόταση που μου έκανε να είμαι ο Πρόεδρος του Δημοτικού μας Συμβουλίου για ακόμη μια φορά. Επίσης, όλους τους συναδέλφους των άλλων δημοτικών παρατάξεων που με τη στάση τους στήριξαν την επιλογή αυτή. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα λειτουργήσω θεσμικά προασπίζοντας τα συμφέροντα όλων των συμβούλων αλλά και όλων των δημοτικών παρατάξεων. Θέλω να καταστεί σαφές ότι η θέση του Προέδρου, και το λέω αυτό γνωρίζοντας πολύ καλά την θέση που υπηρετώ καταρχήν, έχει ως αποστολή να διαφυλάξει το σεβασμό στη διαφορετική άποψη και προς την κατεύθυνση αυτή σκοπεύω να ασκήσω τα καθήκοντά μου».