Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Γεύσεις και αρώματα στην Ανέζα από Πολιτιστικούς Συλλόγους για την 5η Γιορτή Πορτοκαλιού Μανταρινιού Ακτινιδίου και Ελιάς

02 Δεκεμβρίου 2018

  • ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Ο πρωτογενής τομέας έχει παρόν και μέλλον στην Άρτα»

 

  • Αύριο 11 το πρωί η συνέχεια της Γιορτής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Με γεύσεις και αρώματα από τις συνταγές που παρουσίασαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Άρτας ξεκίνησε η 5η Γιορτή Πορτοκαλιού –Μανταρινιού-Ακτινιδίου και Ελιάς. Το πρώτο μέρος της Γιορτής έγινε στην Ανέζα, όπου Πολιτιστικοί Σύλλογοι είχαν μαγειρέψει συνταγές βασισμένες στα τοπικά προϊόντα της Άρτας και τις παρουσίασαν στο κοινό, αλλά και στη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Στην εκδήλωση παρέστη πλήθος κόσμου από την Ανέζα αλλά και τις γύρω περιοχές, ενώ τιμήθηκαν οι Σύλλογοι που συμμετείχαν.

«Η Γιορτή Πορτοκαλιού, Μανταρινιού, Ακτινιδίου και Ελιάς είναι μια πολύ σημαντική εκδήλωση εξωστρέφειας της περιοχής μας. Ερχόμαστε σε επαφή με τα προϊόντα της Αρτινής γης, τα γευόμαστε και τα αναδεικνύουμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Άρτας που και φέτος στήριξαν την Γιορτή, η οποία πλέον έχει καταστεί θεσμός. Ως Δημοτική Αρχή επενδύουμε σε δύο πολύ βασικούς πυλώνες της οικονομίας: τον πρωτογενή τομέα με τα προϊόντα μας και τον τουρισμό. Ως Άρτα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε μπροστά και να αναπτύξουμε την τοπική μας οικονομία στηριζόμενοι σε αυτούς τους πυλώνες. Αυτή η Γιορτή, την οποία από την πρώτη χρονιά της θητείας μας αναβιώσαμε, έρχεται να αποδείξει ότι ο πρωτογενής τομέας έχει μέλλον στην Άρτα, αρκεί να συνεργαστούμε, να εργαστούμε και να τον αναδείξουμε σωστά» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Ο Δήμος Αρταίων ευχαριστεί θερμά όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους που συμμετείχαν στην εκδήλωση και συγκεκριμένα τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Ανέζας, Αγίων Αναργύρων, Γραμμενίτσας, Κιρκιζατών, Κορφοβουνίου, Κωστακιών, Πιστιανών, Πολυδρόσου και Φιλοθέης. Επίσης ευχαριστεί το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανέζας καθώς και τον Πρόεδρο και το Τ.Σ. Ανέζας, όπως και την σχολική κοινότητα του Γυμνασίου και Λυκείου που φιλοξένησαν τη Γιορτή.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αναστασία Σίμου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Γκολομάζος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέας Λώλος, οι Αντιδήμαρχοι Χριστόφορος Σιαφάκας, Μιχάλης Κοτσαρίνης, Κώστας Τράμπας, Γιώργος Λιλής, Δημήτρης Σφήκας, ο Πρόεδρος του ΚΚΜΠΑΠ Γιώργος Πανέτας, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κώστας Χαρακλιάς, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ Νίκος Λιόντος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηλίας Σερβετάς, υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και φυσικά πολλοί κάτοικοι από την Ανέζα και τις γύρω περιοχές.

Η Γιορτή συνεχίζεται αύριο Δευτέρα στις 11 το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με επιστημονική ημερίδα για τα προϊόντα της Άρτας, ενώ το τριήμερο εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί την Τρίτη στις 11 το πρωί στο Μετρό του Συντάγματος, όπου θα μοιραστούν στο Αθηναϊκό κοινό τοπικά εδέσματα από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος βασισμένα στο πορτοκάλι, το μανταρίνι, το ακτινίδιο και την ελιά.

Η 5η Γιορτή Πορτοκαλιού, Μανταρινιού, Ακτινιδίου και Ελιάς διοργανώνεται από το Δήμο Αρταίων και συνδιοργανώνεται από την ΑΔΑΕ ΟΤΑ και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της ΚΕΔΕ, του Επιμελητηρίου Άρτας, της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.