Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

ΕΞΗΝΤΑ ΝΕΟΙ ΚΑΔΟΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΆΡΤΑ ΚΑΙ ΕΞΙ ΝΕΟΙ ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΔΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

19 Ιανουαρίου 2018

Σημαντικές παρεμβάσεις στην καθαριότητα, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, ολοκλήρωσε τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος Αρταίων, τοποθετώντας 60 κάδους ανακύκλωσης σε όλο το Δήμο, καθώς και έξι νέους βυθιζόμενους κάδους σε δρόμους της Άρτας.

Βυθιζόμενοι κάδοι έχουν τοποθετηθεί στα εξής σημεία:

  • Θέση «Γηροκομείο», οδός Γεωργίου και Σοφίας Μάτσου, Ι.Μ. Φανερωμένης – Πλατεία Αγίας Φανερωμένης
  • Θέση «Μνημείο», απέναντι από τη συμβολή των οδών Αγίας Φανερωμένης και Μεγάλου Αλεξάνδρου
  • Συμβολή οδών Πόντου και Σπάρτακου
  • Τέρμα της οδού Σμύρνης
  • Συμβολή οδών Δρυόπων και 3/40 Συντάγματος Ευζώνων
  • Απομάκρυνση βυθιζόμενου κάδου από την Πλατεία Βάγια, οδός Κατσιμήτρου

Η εγκατάσταση των βυθιζόμενων κάδων έχει πολλαπλά οφέλη καθώς συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, αναβαθμίζει το αστικό περιβάλλον, δεν επιτρέπει την επαφή με απορρίμματα ανθρώπων και ζώων. Παράλληλα, η χωρητικότητα ενός βυθιζόμενου κάδου είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτήν ενός συμβατικού.

«Συνεχίζουμε να εκσυγχρονίζουμε τις υποδομές για τη συλλογή απορριμμάτων, με την τοποθέτηση ακόμη έξι βυθιζόμενων κάδων, μετά τους πρώτους πέντε που έχουν ήδη τοποθετηθεί. Θέλουμε τη συνεργασία των πολιτών, ώστε να έχουμε αποτελέσματα στην προσπάθεια που κάνουμε. Εκτός των ανωτέρω, τοποθετήθηκαν κάδοι στην Άνω Πόλη για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ στην πόλη της Άρτας συνολικά τοποθετήθηκαν 30 κάδοι ανακύκλωσης και άλλοι 30 στα χωριά» αναφέρει σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Μιχάλης Βλάχος.