Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για νέα έργα παραδίδει η Δημοτική Αρχή Τσιρογιάννη στην κοινωνία της Άρτας – Αντιπλημμυρικά έργα στο Ρέμα Παλιομαύρας Γραμμενίτσας

20 Δεκεμβρίου 2023

Τις διαδικασίες για να πραγματοποιηθεί ακόμη ένα νέο έργο και συγκεκριμένα αντιπλημμυρικό για την περιοχή της Γραμμενίτσας ξεκίνησε η Δημοτική αρχή αφού στο στάδιο των υπογράφων με τον ανάδοχο «Κ. ΣΤΑΜΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΛΕΤΩΝ Ε.Ε. – ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ» που έχει προκύψει ύστερα από διαγωνιστική διαδικασία βρίσκεται η οριστική μελέτη οριοθέτησης και έργων διευθέτησης ρέματος Παλαιομαύρας Δήμου Αρταίων. Μέρος της χρηματοδότησης είναι μέσα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και δημοτικούς πόρους με προϋπολογισμό περίπου 600.000 ευρώ.

Το έργο αφορά τον σχεδιασμό σε επίπεδο οριστικής μελέτης των απαιτούμενων έργων οριοθέτησης και διευθέτησης του ρέματος Παλαιομαύρας, εντός κατοικημένων περιοχών, σε μήκος 200 μ., διευθέτηση – οριοθέτηση, εκτός κατοικημένων περιοχών, σε μήκος 4.140 μ.

Το ρέμα εκβάλλει στον ποταμό Άραχθο και διέρχεται μέσα από τον οικισμό Γραμμενίτσας, το δε μήκος αυτού προς οριοθέτηση και διευθέτηση ανέρχεται σε περίπου 4,34 χλμ. από τη συμβολή του με το ρέμα Μουζιανίτη, 350 μ. κατάντη του τεχνικού της Ιονίας οδού, έως τη διασταύρωσή του με την οδό προς Γρίμποβο, 750 μ. ανάντη της συμβολής αυτής με την Επαρχιακή οδό Άρτας – Ιωαννίνων.

Τέλος, η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει μέσα από το νέο ΕΣΠΑ.