Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 16-22 Σεπτεμβρίου 2022: Με Ποικίλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους, στον Δήμο Αρταίων.

16 Σεπτεμβρίου 2022

Ξεκίνησαν σήμερα από την κεντρική πλατεία της Άρτας οι δράσεις με τις οποίες ο Δήμος Αρταίων συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου). Επίκεντρο της εβδομάδας για το 2022 είναι οι «Καλύτερες συνδέσεις» και φετινό σύνθημα «Συνδυάζω – Μετακινούμαι».  Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας εστιάζεται κάθε χρόνο σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Σημειώνεται πως οι δράσεις με τις οποίες ο Δήμος Αρταίων συμμετέχει και φέτος  στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, έχουν σκοπό να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους δημότες για τα οφέλη της πράσινης μετακίνησης αλλά και την ασφαλή μετακίνηση.

«Σ’ αυτή την Δημοτική Αρχή πιστεύουμε ότι μέσα από αυτές τις δράσεις ενισχύουμε ένα βιωσιμότερο τρόπο μετακίνησης όπως το περπάτημα, το ποδήλατο, τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς ή και τον συνδυασμό αυτών, για αυτό και συμμετέχουμε.  Είναι δράσεις που ενημερώνουν και ευαισθητοποιούν τους δημότες μας για τα οφέλη της πράσινης μετακίνησης αλλά και της ασφαλής μετακίνησης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Αστικό ΚΤΕΛ Άρτας, την Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας, τον Ποδηλατικό Όμιλο Άρτας, τον Ορειβατικό Σύλλογο Άρτας, τον Σύλλογο Δρομέων Άρτας, την Διεύθυνση  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας, την Σχολή Yoga Studio 22 και την ΑΔΑΕ ΟΤΑ για το αγκάλιασμα των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Λιόντος.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Παντελής Κωλέτσος πρόσθεσε: «Αυτή την Εβδομάδα θα δείτε πολλές δράσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους. Καλούμε τους γονείς να παροτρύνουν τα παιδιά τους να συμμετέχουν σε αυτές, καλούμε επίσης τους δημότες να αφήσουν τα αυτοκίνητα για λίγο στα σπίτια τους ή στα δημοτικά παρκινγκ και να δοκιμάσουν να μετακινηθούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς πιο εύκολα και πιο γρήγορα».

Οι δράσεις του Δήμου Αρταίων  

 • Δράσεις κυκλοφορικής ευαισθητοποίησης από την Δημοτική Αστυνομία
 • Ποδηλατοβόλτα με εκπαιδευτικές στάσεις
 • 20η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία ΕθελοντώνΑιμοδοτών
 • Ενημερώσεις από την Δημοτική Αστυνομία στα Δημοτικά Σχολεία
 • Περπατώ στη πόλη μου, Μαθαίνω την πόλη μου
 • Πεζοπορία στο Περιαστικό Δάσος και μάθημα yoga
 • Παρουσίαση νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών arta.gr
 • e-Πατινάρουμε
 • Hμέρα χωρίς αυτοκίνητο (απαγόρευση κυκλοφορίας σε κεντρικές οδούς)
 • ΔΩΡΕΑΝ διαδρομή Mini Bus (από το παρκινγκ του Εκθεσιακού Κέντρου προς το κέντρο της πόλης)
 • Διαγραμμίσεις διαβάσεων

Παράλληλα, ο Δήμος Αρταίων παροτρύνει όλους τους δημότες και τους δημοτικούς υπαλλήλους να χρησιμοποιήσουν βιώσιμους και εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης (πόδια/ποδήλατο/ηλεκτροκίνητο/Μέσα Μαζικής).