Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ευρεία σύσκεψη φορέων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στις καλλιέργειες του κάμπου της Άρτας από την πρόσφατη κακοκαιρία

18 Ιουνίου 2019

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Είμαστε δίπλα στους αγρότες»

Ευρεία σύσκεψη φορέων για το συντονισμό των κινήσεων αντιμετώπισης των προβλημάτων που προέκυψαν στον κάμπο της Άρτας από την πρόσφατη χαλαζόπτωση, που είχε σαν αποτέλεσμα πολύ μεγάλο μέρος της παραγωγής ακτινιδίων, καλαμποκιού, ροδάκινων κ.α. να καταστραφεί πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Άρτας με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη.

Στη συνάντηση κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις για το συντονισμό των κινήσεων και την υποβολή αιτημάτων προς το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της αποζημίωσης των παραγωγών, αλλά και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό των ζημιών σε περιπτώσεις κακοκαιρίας.

«Είμαστε εδώ σήμερα για να στηρίξουμε τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα. Έχουμε διαπιστώσει το μέγεθος της καταστροφής και πλέον πρέπει να συντονιστούμε. Να καταθέσουμε προτάσεις και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές και να προστατευθούν οι αγρότες μας από τέτοια φαινόμενα. Από την κουβέντα προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα. Φυσικά πρέπει όλοι μας να ασχοληθούμε ακόμη πιο επισταμένως με το αγροτικό ζήτημα. Να δούμε πώς όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους της παραγωγής να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Έχουμε πει πολλές φορές ότι η αγροτική παραγωγή αποτελεί, μαζί με τον τουρισμό, την ατμομηχανή της οικονομίας μας. Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε ακόμη πιο δυναμικά στη νέα θητεία. Θα υπάρξουν και πιο θεματικές συναντήσεις και ως τοπική αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Στην συνάντηση παρέστησαν ο Διευθυντής του ΕΛΓΑ Ιωαννίνων Σωτήρης Χήρας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε. Άρτας Ανδρέας Βαρέλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννης Γκολομάζος, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού ΑΣΕΑ Άγγελος Ξυλογιάννης, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Καλαμιάς Αποστόλης Ζιώβας, Ρόκκα Νίκος Μπαγεώργας και Χαλκιάδων Μαρίνα Κομπογιάννη-Βλάχου, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Κοτσαρίνης, υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Αρταίων καθώς και πλήθος παραγωγών.