9 Φεβρουαρίου 2026
11 oC

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου στον Δήμο Αρταίων

Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου στον Δήμο Αρταίων

09 Φεβρουαρίου 2026

Αθ. Πλεύρης: “Δεν σχεδιάζεται δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών ή αιτούντων άσυλο στον Νομό Άρτας”

Επί τάπητος τα ζητήματα που αφορούν την Άρτα και την ευρύτερη περιοχή – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αρταίων, Χριστόφορο Σιαφάκα

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Άρτας πραγματοποίησε το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Αθανάσιος Πλεύρης, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αρταίων κ. Χριστόφορο Σιαφάκα.
Τον Υπουργό συνόδευαν ο Βουλευτής Άρτας κ. Γιώργος Στύλιος, καθώς και μέλη της τοπικής ΔΕΕΠ της Νέας Δημοκρατίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκαν Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πόλη της Άρτας και την ευρύτερη περιοχή.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν ζητήματα όπως το στρατόπεδο Βερσή, η οριοθέτηση της κοίτης του ποταμού, τα αντιπλημμυρικά έργα, καθώς και αγροτικά θέματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα της περιοχής. Ο κ. Πλεύρης δεσμεύτηκε να εξετάσει τα παραπάνω ζητήματα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.
Παράλληλα, ο Υπουργός ενημέρωσε ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση ζημιών στο γήπεδο Τ9, καθώς και άλλες παρεμβάσεις, ενώ θα συμβάλει και στην εξεύρεση χρηματοδότησης για την ανακατασκευή του γηπέδου «Γ. Γιολδάσης».

Η χρηματοδότηση αυτή συνδέεται με την άμεση και θετική ανταπόκριση του Δήμου Αρταίων κατά την περίοδο των πυρκαγιών του Αυγούστου, όταν ο Δήμος ανέλαβε τη φιλοξενία και φροντίδα των προσφύγων της δομής της Φιλιππιάδας, η οποία είχε περικυκλωθεί από τις πυρκαγιές. Οι φιλοξενούμενοι μεταφέρθηκαν αργά το βράδυ εκείνης της ημέρας στο γήπεδο Τ9, όπου και παρέμειναν με ασφάλεια.

Ως έμπρακτη αναγνώριση της στάσης αυτής, ο Υπουργός ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση για την ανακατασκευή του γηπέδου «Γ. Γιολδάσης» στην περιοχή των ΚΤΕΛ.
Τέλος, ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι δεν σχεδιάζεται η δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών ή αιτούντων άσυλο στο στρατόπεδο Βερσή, ούτε σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του Νομού Άρτας.