Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Επιστολή Δημάρχου Αρταίων προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ένταξη του Καλλικρατικού Δήμου Αρταίων στα προς χρηματοδότηση Τοπικά Χωρικά Σχέδια από το Πράσινο Ταμείο

06 Νοεμβρίου 2019

Επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Δημήτρη Οικονόμου, με την οποία ζητά την ένταξη του Καλλικρατικού Δήμου Αρταίων στα προς χρηματοδότηση Τοπικά Χωρικά Σχέδια από το Πράσινο Ταμείο στην πρώτη ομάδα ΟΤΑ, για τους οποίους θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία εκπόνησης των σχεδίων.

Συγκεκριμένα η εκπόνηση του Τοπικού Χωρικού Σχεδίου θα αποτελέσει πολεοδομικό αναπτυξιακό εργαλείο που θα καθορίσει την επομένη δεκαπενταετία τη στρατηγική χωρική ανάπτυξη με τον καθορισμό επιτρεπόμενων χρήσεων γης και όρων δόμησης.

Οι ψηφιακές πληροφορίες (χάρτες) που θα προκύψουν από το Τ.Χ.Σ. -σε συνδυασμό με τα τρέχοντα σχέδια όπως ΣΒΑΚ & ΣΔΒΕ θα ξεκαθαρίζουν το τοπίο της δόμησης, θα επιφέρουν εδαφική και κοινωνική συνοχή, απλοποίηση και διευκόλυνση των μικτών και μεγάλων επενδύσεων, οικονομική ανάπτυξη,  προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης και την εξασφάλιση κατοικίας, απασχόλησης και ποιότητα ζωής για όλους του Δημότες του Δήμου Αρταίων.