Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ στον Δήμαρχο Αρταίων

08 Νοεμβρίου 2019

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Επενδύουμε στον τουρισμό, με μεθοδική δουλειά και με συνεργασία θα κερδίσουμε το στοίχημα της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μας.

Την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ, κ. Δημήτρη Φραγκάκη δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης.

Ο Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε τον Γενικό Γραμματέα για την επίσκεψη του στην Άρτα (η επίσκεψη του οποίου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Δ’ Πανελλήνιου Συνεδρίου Θρησκευτικού Τουρισμού που λαμβάνει χώρα στην Άρτα από 8 έως 10 Νοεμβρίου), ενημέρωσε το Γενικό Γραμματέα με μια σειρά από δράσεις που προγραμματίζει ο Δήμος Αρταίων, με στόχο την προώθηση και αναβάθμιση του τουριστικού τομέα της περιοχής.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος, ενημέρωσε και ζήτησε από τον κ. Φραγκάκη την αναβάθμιση του παραρτήματος του Ε.Ο.Τ. Άρτας με προσωπικό, ώστε να λειτουργεί και Σαββατοκύριακα και απογευματινές ώρες, την ενίσχυση των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο Δήμος Αρταίων στο πλαίσιο της «Βυζαντινής Άρτας», την ένταξη της Άρτας στα τουριστικά φυλλάδια του Ε.Ο.Τ., την λειτουργία του Ιερού Ναού της Παρηγορήτριας  ως εκκλησία  και όχι ως μουσείο, την δημιουργία δικτύου περιοχών με βυζαντινά μνημεία καθώς και των περιοχών όπου έζησε ο Άγιος Μάξιμος Γραικός, καθώς και την ένταξη της περιοχής μας στα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας ως σχολικός προορισμός. Επίσης  ο Δήμαρχος ζήτησε τη διοργάνωση στην Άρτα ενός Πανελληνίου Τουριστικού  Συνεδρίου.

Ο Γενικός Γραμματέας, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την φιλοξενία και την ενημέρωση, αποδέχτηκε την πρόταση του Δημάρχου για την διοργάνωση ενός Πανελληνίου Τουριστικού Συνεδρίου στην Άρτα σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει από την πλευρά του κάθε ενέργεια, ώστε  η Άρτα να αποτελέσει τουριστικό προορισμό.