Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Επιμνημόσυνη δέηση για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο χώρο του Μνημείου, στην Βίγλα Άρτας

19 Μαΐου 2022

Τιμώντας τα 350.000 θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού που υπέστησαν τα φρικτά εγκλήματα, ο Δήμος Αρταίων, σήμερα 19η  Μαΐου ήμερα μνήμης, πραγματοποίησε λιτή εκδήλωση, στο χώρο του Μνημείου των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Βίγλα Άρτας.

Τιμώντας τα θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Λιόντος ανέφερε τα εξής:

«Ημέρα Μνήμης η σημερινή για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και η Άρτα δεν ξεχνά και τιμά τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που ξεριζώθηκαν από τους Τούρκους. Είναι μία μαύρη επέτειος, που μαρτυρά σε όλο τον κόσμο ότι οι θηριωδίες δεν πρέπει να ξεχνιούνται».

Στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στη μνήμη των θυμάτων στο χώρο του Μνημείου, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Χρήστος Γκόκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Λιόντος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αναστασία Σίμου, ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ Απόστολος Πλατσούκας, ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Βίγλας, Κωνσταντίνος Κούτας, η εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων Ελλάδος Στέλλα Χαϊτίδου, ο Πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Βίγλας, «Οι Πρόσφυγες» κ. Χρήστος Αβραμίδης, κάτοικοι της περιοχής και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βίγλας, οι οποίοι και τραγούδησαν τον Εθνικό μας Ύμνο.